stickning/knitting · Vantar / mittens

Flätvantar / Cabled mittens

20180816_113043

Woho, Favoritgarner.se har tagit in massor av garn från garnmärket Katia! Första garnet för mig att testa är Merino Baby. Jag har ju varit nyfiken på detta garnmärke ett tag nu, och när jag hittade en garnaffär när vi var på semester på Kreta som sålde Katias merino baby slog jag till på några nystan. När sen Favoritgarner bestämmer sig att ta in garnet blev jag överlycklig för jag tycker verkligen om kvalitéten på de garnsorterna jag klämde på på Kreta. Kolla in alla fina färger i Merino Baby HÄR. (Brun 63 som jag använt, har utgått, men det finns ju hur många andra färger som helst att välja bland.)

Första testet är dessa höstvantar. De är stickade med samma slags mönster som jag hade på DESSA strumpor (och det kommer nog fler saker med tvåfärgad fläta, jag lovar). De är lite pilliga, men pilligheten är klart värt det tycker jag då effekten är så fin!

Här är mönstret på vantarna: flätvantar i Katia baby merino

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

*********

While on vacation in Crete in May I found a little yarnstore selling Katia Yarns. I’ve been wanting to try this yarnbrand for a while (but haven’t seen much in the yarnstores in Sweden I’ve visited) and bought a few balls of Merino Baby. I squeezed a some of their other yarns as well, but settled with the balls of Merino Baby (mainly due to lack of space in our suitcases). I was so happy to find out that Favoritgarner.se now is selling 25 (!) of their yarns, and I’m very much looking forward to trying some of them.

The brown is discontinued, but there is a lot of other pretty colors to choose from, check out all colors of Merino Baby HERE. I’m totally in love with the two-colored cablepattern, and I will definitely make more. It’s a little bit fiddly and it’s helpful to have some (but not much, it’s enough if you’ve knitted one or two cableprojects before) cabling experience prior to making these, but they are totally worth it, I think.

And here’s the pattern in English: Cabled mittens – English

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s