Sockor/socks · stickning/knitting

Freja – Flätstrumpa / Cabled socks

20180816_112846

Dessa strumpor blev klara för ett par veckor sedan och ibland blir det bara så tokigt och jag skyller allt på min dåvarande gravidhjärna (som i detta nu övergått till en nyfödd med bebis-amningshjärna). Ser ni det tokiga på bilden? På ena strumpan har jag gjort resår 1 rm, 1 am, på den andra 2 rm, 2 am. Så kan det gå, och efter att ha brutit ihop lite (jaja, skyller även det på graviditeten :)) så bestämde jag mig för att jag struntar i det och ser det som två exempel där man kan välja vilken man vill. Jag tycker nog att 2 rm, 2 am blev aningens snyggare. Om man bortser från den lilla resårdetaljen är jag jättenöjd med dem och har massa fler idéer med samma teknik.

Garnet jag använt är ett traditionellt Raggsocksgarn från Svarta Fåret och du hitta det HÄR.

Och här är mönstret på svenska: Freja Flätstrumpa – Svenska

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

***********

I completely blame my pregnancy brain (that by now is replaced by a ”having a newborn-trying to breastfeed-kind of brain, not exactly better funktioning) on the two different cuffs on these socks. See it as two suggestions on how to make them, either k2, p2 or k1,p1. 🙂 It wasn’t planned and I didn’t even notice it until I looked closely at the photo, and after a small breakdown (also blaming the pregnancy) I decided to just leave it and own it. 🙂

I’ve used a very traditional kind of sockyarn from Sweden: Raggsocksgarn by Svarta Fåret och you can check it out HERE.

And here’s the pattern in English: Freja Cablesocks – English

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

En reaktion till “Freja – Flätstrumpa / Cabled socks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s