mössor/hats · stickning/knitting

Reflexmössor / Reflective hats

reflexmössbild

Förra hösten stickade jag en reflexmössa till ungen som han hade hela vintern. Den värmde bra och han klagade aldrig på att den var sticksig. Personalen på förskolan verkade också gilla den så jag tänkte att nu när Melvin skulle sluta förskolan och börja förskoleklass så stickar jag en mössa var till personalen. Jag är inte superbra på flerfärgsmönsterstickning så jag tänkte att det blir perfekt att öva på lite olika sådana här mönster. Ingen av dessa är alltså mina egna mönster, de finns alla gratis på Ravelry och nedan finns namn och skapare så att du kan söka upp dem själv. (Jag är osäker på hur länkning funkar till Ravelry eftersom det kräver medlemsskap hos dem…)

Viking garns Reflex hittar du HÄR hos Favoritgarner.se. Det är ett härligt traditionellt lättstickat stickgarn, med bra elasticitet för mössor. Melvins klarade att tvättas i ullprogrammet 30 grader i vår tvättmaskin hemma. Mönstret till hans mössa hittar du i DETTA inlägg. Jag använde stickor 3 till alla resårer om mössan har en separat resårkant och sen stickor 3,5 för resten av mössan. Till de två mössorna efter Two by two-mönstret är den ena med grön rand stickad med 3,5 och den grå vita stickad med stickor 4.

Last fall I knitted a hat for kid with the yarn Reflex by Viking Garn (check it out HERE at Favoritgarner.se). He wore it all winter and since he’ll start school in the fall it would be a nice gifts for his 6 preschool teachers. I’m quite a novis at Fair isle knitting and thought it would be a great to try it with these hats. The patterns are not mine, they’re all free on Ravelry so they should be easy to find there. 

Snölövlue, by J. Bjerkman (@knitsandpieces på Instagram)
20180626_175033

Viking Garn Reflex:
1 nystan/ball  grön/green 431
1 nystan/ball gul/yellow 445 (exakt ett nystan/exactly 1 ball)

 

 

 

 

 

 

Christopher hat by Sera Mikkelsen

20180626_160935

 

Viking Garn Reflex:
2 nystan/balls vit/white 400
2 nystan/balls rosa/pink 463

 

 

 

 

 

 

Leftover Leaves by Narameh

20180526_190017

 

Viking Garn Reflex
2 nystan/balls vit/white 400
2 nystan/balls green 431

 

 

 

 

 

 

Herrigbone Hat by Anne Mizoguchi

20180408_162253.jpg

Viking Garn Reflex:
2 nystan/balls röd/red 460
1 nystan/ball grå/grey 413

 

 

 

 

 

 

 

Two by Two by Anne Gagnon

20180626_161218

20180630_174644

 

Viking Garn Reflex
2 nystan/balls vit/white 400
och lite grönt 431 / and a little bit of green 431.

Knittingneedles 3,5 mm.

 

 

 

 

 

Viking Garn Reflex
2 nystan/balls vit/white 400
2 nystan/balls grå/grey 413

Knitting needles 4,0.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s