Rutor / squares · Väskor / bags · Virkning/crochet

Valborg – handväskan / The handbag

20180909_100815 (1)

Idag är det valdag i Sverige och den här väskan får helt enkelt heta Valborg, Kan också tänka mig att det är en Valborg som gått runt med en annan väska men med samma handtag som jag fyndade i en second hand butik. Men det var kanske 40 år sedan, jag undrar verkligen hur den väska såg ut.

Eftersom jag stickat en kudde och en babyfilt av Tilda Cotton Eco (kolla in garnet HÄR, hos Favoritgarner.se), ville jag virka något med resterna, och rutor är ju det bästa man kan virka av restgarner, tycker jag.

Här är mönstret på svenska: Handväskan Valborg -Svenska

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

Today is electionday in Sweden, and a very disturbing one, as a politicalparty that stands for everything but equality and democracy is expected to get a lot of votes. Election in Swedish is VAL so the name Valborg (which also is a sort of oldfashioned Swedish name) is perfect for the bag. 

I’ve done a pillow and babyblanket with the yarn Tilda Cotton Eco by Svarta Fåret (check it out HERE), both were knitted, and I wanted to try some crochet with the scraps. This won’t be the last scrapproject with this yarn, I still have pretty much left. 

Here’s the pattern in English: Valborg the handbag -English

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s