mössor/hats · stickning/knitting

Reflexmössa

English at the end

Har man småbarn måste man så klart testa ett reflexgarn. Dels kan man inte ha för många mössor och dels så försvinner alltid alla reflexer. Jag tror inte en reflexmössa helt kan ersätta vanliga reflexer, men är ett bra komplement. Garnet jag testat är Vikinggarn Reflex (du hittar det HÄR hos Favoritgarner.se) som är ett garn med en härligt hederlig stickgarnskänsla, med perfekt stuns för att sticka mössor av. För min barnmössa gick det åt exakt 2 nystan á 50 gram så jag rekommenderar nog att du har 3 nystan för säkerhetsskull.

Mössan kan göras i vilken storlek som helst, mönstret innehåller instruktion på hur du räknar ut och anpassar storleken själv. Här är mönstret som PDF på svenska:

Reflexmössan – svenska

When having kids, you really can’t have too many beanies or reflectors (seriously, I googled the Swedish word for this but couldn’t find any English translation that made sense. Anywhere. But you know, those little things that make you visible in the dark..) I don’t think this yarn is a substitution for reflectors, but is a great compliment. The yarn I’ve tried is Vikinggarn Reflex (and you can find it HERE at Favoritgarner.se, and YES they do ship internationally). It’s a lovely traditional knitting yarn, with great elasticity which makes it perfect for hats. I used exactly 2 50 gram balls to make this hat for my 5 year old, so I recommend you to buy 3 balls just in case.

This hat can be made any size, and the pattern has instructions on how to calculate and adapt the size.  Here’s the PDF-pattern in English:

Reflexmössan – English

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

 

20190921_130126 (1)

 

Update October 2019. Of course babybrother must have a hat too!

 

 

 

 

 

20190923_162517 (1)

 

 

Update October 2019. And a hat for myself.

 

 

 

Förresten, ni har väl inte missat Stitchblogger’s adventskalender? Här är mina varianter på de mönster som kommit ut hittills: (Kika in på Stitchbloggerportalen HÄR så finns länkar till alla mönster där, gratis.)

IMG_20171210_093855

En reaktion till “Reflexmössa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s