Christmas / Jul · stickning/knitting

Lucka 6 / Day 6

ny6

Hejsan!

Idag är det min tur att presentera ett mönster i Stitchbloggers julkalender! (Läs mer HÄR hos http://www.stitchbloggers.com, varje dag kl. 10 släpps ett gratis julmönster!)  Dagens mönster är ett stickmönster, på tre rosetter att sätta i granen. Jag vet ju att de flesta mönster är virkmönster och att en del av er kanske tycker att stickning är lite svårt, men kan du grunderna (räta och aviga maskor) kommer du inte ha några problem med dessa rosetter. Om du vill går det ju utmärkt att virka rosetterna också, det är bara två remsor per rosett som sys ihop. Hur stora remsorna ska vara står i mönstret, men det går att göra så stora man vill, (bara du som köpt garnpaket tänker på att om rosetterna blir större än mönstret skriver, så finns det en risk att garnet inte räcker till alla projekt).

Inspirationen till dessa kommer från när jag var utbytesstudent i USA, och firade jul där. Familjen jag bodde hos hade en fantastisk julgran, full med allt möjligt rolig, bland annat rosetter. Rosetterna är dessutom användbara till annat, sätt fast en på ett diadem, eller hårsnodd så är man fin till julafton t.ex.

PDF mönster på Julrosetter – svenska

Använd gärna taggarna #stitchbloggersxmas och #annimia77 och hänvisa vart man kan hitta mönstret om du lägger upp bilder på sociala medier. Det är framförallt för att det är så roligt att se era fina alster!

Hello!

It’s a very exciting day as it is my turn to present a pattern of the Stitchbloggers adventcalender-event! This is the first knitting-pattern, and if you just know the basic knit and purl this will be easypeasy for you! The pattern is for three small Christmas bows to put in the Christmas tree (or actually anywhere that needs a bit of extra decoration), and each bow consists of two rectangles, so if you’d prefer to crochet these bows it’s easy to adapt the pattern. 

PDF pattern: Julrosetter English

My inspiration comes from the year I lived in the US as an exchange-student. The family I lived with had a lovely tree with lots of little bows on it. 

Please tag photos of finished bows with #stitchbloggersxmas and #annimia77, it’s so much fun so see the finished items. Also, please refer to this blog as the source of the pattern. 

20171026_181346(0)

 

8 reaktioner till “Lucka 6 / Day 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s