filt/blanket · Temperaturfilt / temperatureblanket 2018

Temperaturfilten 2018 – 6 månader / Temperatureblanket 2018 – 6 months

20180630_174147

Nu har det gått precis 6 månader och jag har kommit halvvägs på min temperaturfilt så då är det så klart dags för en uppdatering! Mönstret till filten hittar du HÄR, och garnpaketet med samma färger som min i Scheepjes Soft fun hittar du HÄR. Just nu är filten 115 cm bred och 70 cm lång så den förväntas att bli ungefär 115 * 140 vilket nog blir rätt bra.

Jag kollar på SMHI.se vad temperaturen i Göteborg är kl. 12 varje dag, men jag stickar oftast på helgen hela veckans varv. Det var särskilt spännande där i april när färgskalan plötsligt skiftade från grå-blått till rosa-lila och sedan rosa-orange. Jag har använt alla färger utan garnet för det allra kallaste och för det allra varmaste. Såg på väderprognosen att det finns goda chanser att få använda den allra varmaste färgen i veckan, yey! (Fast egentligen är jag ingen sol- och värmedyrkare, jag gillar mysregn och lagom temperatur på runt 16 grader.)

Ett problem kvarstår på filten, alla de där trådarna… Har jag en plan? Tja… jo, att jag tar tag i dem sen. Jag är rätt säker på att jag kommer att sy in dem och sedan, beroende på hur snyggt (eller fult) det blir virka en liten kant längs långsidorna. Vi får se.

20180630_174229
Borde sy in ändarna ganska snart, de bara trasslar ihop sig med garnet jag för tillfället stickar med…

It’s halftime for my Temperatureblanket 2018 and time for an update! The blanket measures 115 cm in width and is so far 70 cm long and will probably end up being 115 * 70 cm which will be pretty good! (You’ll find the pattern HERE. And the yarnpacks of Scheepjes Soft fun HERE.)

It’s been a really fun knit and I will definitely make another one next year, Haven’t decided to go with same colors (would be so much fun to se how they would differ from each other) or choose all new colors…

Oh, and do I have a plan for those ends? I wish, but for now, I’ve decided to just deal with them later. I’ll probably sew them in and depending on the result, I’ll crochet along the edges to cover the worst…

20180630_174141.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s