filt/blanket · stickning/knitting

Puss och kram – babyfilt / babyblanket

20180718_174459

Den senaste månaden har jag bombat mina stackars följare med uppdateringar på den här babyfilten, men nu är den äntligen klar! Jag har använt garnet Tilda cotton eco från Svarta Fåret (som du kan köpa HÄR hos Favoritgarner.se), som är ett härligt, lättstickat bomullsgarn som i och med att det är ekologiskt passar särskilt bra till babygrejer.

Varje remsa stickas för sig men stickas ihop på vartannat varv på remsan innan så det är inget tråkigt monterande. Mönstret förutsätter att du stickat lite flätor förut då jag inte har någon beskrivning på just flätstickningstekniken, men kan du grunderna i flätstickning så är detta inget svårt projekt alls. Du måste dock räkna varven mycket noggrant!

Här är mönstret på svenska: puss och kram – babyfilt – svenska

The past month my followers on Instagram have been sort of photobombed with updates of this babyblanket, and now it’s all done! I’ve used the yarn Tilda Cotton Eco by Svarta Fåret (A Swedish yarnbrand, and you can get the yarn HERE at Favoritgarner.se, and YES the do ship internationally!). It’s a lovely, perfect to knit with, cottonyarn. And as it’s organic it’s particularly great for babystuff. Each strip is knit separately, but is knit with the previous strip on every other row, so there’s no tedious sewing together. You need to know the basics of cableknitting, as the pattern doesn’t have any tutorial for the technique, but if you do, then this is not a difficult project at all. (You just have to be careful counting the rows though.)

Here’s the pattern in English: puss och kram – babyblanket – English

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s