Okategoriserade

Juli / July – babyplans

July

Nu är juli nästan slut, och jag är rätt nöjd med månadens alster. Önskar som vanligt att jag hunnit mer, men när gör jag inte det? Jag har inte haft semester ännu, den börjar på fredagens jobb, yey! Augusti skulle med andra ord bli en riktigt produktiv månad. Den behöver verkligen bli det, MEN vi har lite andra saker på vår semesteragenda (förutom härliga semestergrejer då så klart). Vi har ett babyrum att ställa i ordning, ta fram Melles gamla babykläder… köpa det sista, panikrenovera lite (som t.ex. ett badrum, gah, varför har vi väntat med detta, i 3 år!!) och så vill jag har framförhållning med mitt garneri ifall det blir en hektisk höst med amning etc…

Jag har fått kommentarer om att alla babyfiltar jag gjort varit en hint om lillebror i magen, men se, det är fel! Ingen av de senaste filtarna är till lillebror, babyfilt är bara en ypperlig sak att göra när man får en idé, till skillnad från en stor filt som tar evigheter att göra. Och det dyker upp babysar på alla håll och kanter så filtarna har en strykande åtgång. Jag har dock en plan att göra en kofta/tröja till babyn i varje storlek, dock inte mina egna mönster, så flink är jag inte ännu med tröjskapandet… och babystrumpor… och lite mössor… Ska bara göra lite andra grejer först (så mycket idéer och så lite tid!)

Projektet jag helst jobbar med just nu, är rutorna upp till vänster på bilden. Det är så roligt att virka med Cahlista mininystan från Scheepjes och det kommer att bli en verklig färgexplosion! (Och ja, denna kanske lillebror kan få). (Och ok, längst ner bjuder jag på en bild av hur jag såg ut för 10 veckor sedan… tiden med behändig mage är sedan länge förbi, och ändå har jag 10 veckor kvar…)

July has been a very hot month in Sweden, and I’ve prefered working with cotton (eventhough I’m really more into wool and woolblends). Luckily I’ve had some cottonprojects going on, otherwise I would totally have melted away in the heat (being pregnant and all doens’t really help).

Well babybrother is due on October 13, and I really hope I’ll be able to make some babythings, especially cardigans, socks and hats (if not for use, but to have a real live model in the house just has to be taken advantage of :)) 

Patterns for the market bag is probably the next thing to be posted, then the pink cable-thing (will become a kind of a pillow). My Unicorn mandala just needs blocking before I can publish a post of my colororder and on Grannysquareday I have som grannyinspiration for you. My (currently) favorite project is the one with the Cahlista square, top left pic, but it will need A LOT of squares so this project probably won’t be done within a month (unless I totally give in and solely work on it).

image2 (3)
This is me, 10 (ten) weeks ago. The bump is already getting out of hand and I still have 10 more weeks to go!!!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s