Rutor / squares

Kalevala CAL part 3, the Birth of the World

20180804_073832 (1)

Det är knappt ett år sedan jag började med Kalevala CAL:en och jag fick ganska snart ge upp planen att ge den blå varianten (som ska bli en duk) till min mamma i julklapp 2018. Om jag inte lägger på ett kol med den kommer jag inte ens få den klar till julen 2022. Nu är tredje delen i alla fall gjord. Du hittar mönstret HÄR. Rutan är fin, men mönstret känns inte alls färdigt och var väldigt svårt att tolka och lämnade alltför mycket till gissningar. Är du inte van virkare, hoppa över denna ruta helt enkelt, det är inte värt all irritation. Jag vet inte ens nu om det blev rätt, men den är fin ändå.

Den vita rutan är gjord i restvirkgarner från gamla släktingar och den blå är virkad av Scheepjes Maxi Sweet Treat/Sugar rush som finns i så många härliga färger och nyanser. (Kolla in garnet HÄR hos Favoritgarner.se.) Mina färgval är följande:

Varv/round 1: 106
Varv/round 2: 106
Varv/round 3: 106
Varv/round 4: 124
Varv/round 5: 124
Varv/round 6: 173
Varv/round 7: 173
Varv/round 8: 510
Varv/round 9: 124
Varv/round 10: 510
Varv/round 11: 510
Varv/round 12: 106
Varv/round 13: 106
Varv/round 14: 173
Varv/round 15: 510
Varv/round 16: 510
Varv/round 17: 106

Well to say I’m ”a little” behind on the Kalevala CAL would be the understatement of the year. Maybe my mom will get this for Christmas 2022, but at least I’ve done part 3 (of a gazillion). You can find the pattern HERE. It’s a beautiful square, but the pattern is very incomplete and unless it’s rewritten I advice only very experience crocheters to try it out. It leaves too much to guessing, I’m still not sure I got it right. 

The white one is made of old inherited crochetyarn and to the blue one I used Scheepjes Maxi Sweet Treat/Sugar Rush (check it out HERE.) I listed the color numbers I’ve used above.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s