Garn / yarn

Juni / June and Tilda Cotton Eco

1530356960421

Wow, juni har gått hur snabbt som helst och jag som just nu vill stoppa tiden lite. Den 13 oktober börjar närma sig med en väldans fart och det är så mycket jag vill hinna göra innan dess. (Vad händer då kan man ju undra? Ja, det får vi se när jag berättar om, tihi!)

Juni har i första hand handlat om en ny garnbekantskap: Jag fick möjligheten att testa Svarta Fårets Tilda Cotton Eco, som är ett ekologiskt bomullsgarn i 21 härliga färger. Du kan beställa det HÄR hos Favoritgarner.se.  Det är ganska tunt och passar utmärkt till virkning men jag testar den först till stickning.

20180530_201130

Ekologiskt är perfekt till babygrejer så mitt första projekt blir så klart en babyfilt. (Egentligen borde man ju ha ett ekologiskt tänk i allt man gör.) Stickdefinitionen är superb och flätmönstret kommer verkligen till sin rätt i det här garnet, tycker jag. 

20180602_182616
Starten på babyfilten, varje färg stickas som enskild remsa men inte var för sig utan stickar ihop dem direkt.
20180605_174259
Remsa nr 2 på gång…
20180630_125715
8 remsor klara… 2 kvar och sen ska det bli en enkel vit kant runt alltihop.

Mönstret till denna kommer att publiceras här någon gång i juli, och det är verkligen ett enkelt projekt som ser mer komplicerat ut än vad det är! Tilda cotton eco är ju dessutom ett så lättstickat garn!

De rosa nyanserna har jag inte klurat klart på vad det ska bli ännu. Något med pärlor eller bubblor (men att sticka bubblor är klart mer meckigt än att virka dem), kanske en sjal eller kudde… eller en väska…

******

June has been an amazing month, just as May was. (Well, with the terrible, terrible April I had, it’s not hard to feel blessed and happy when life doesn’t give you lemons and potentially bad news). 

I made a new yarn acquaitance this month as I had the privilige to try out the new organic cottonyarn ”Tilda Cotton Eco” by Svarta Fåret. It’s a Swedish yarnbrand and most knitters and especially crocheters in Scandinavia are very familiar with their cottonyarn ”Tilda”, and now they have launched an organic version of Tilda. It comes in 21 lovely colors and knits up beautifully. Check it out HERE at Favoritgarner.se. I’m making a cabled babyblanket with the blues and greens (pattern will be published on my blog in July) and is a bit torn between making a pillow, shawl or a bag with the pink/red/purples…

20180621_190120.jpg
We have a huge cherry tree (needs some cropping) and the amount of cherries we need to harvest is actually a bit of a problem. I rather knit than pick cherries…

2 reaktioner till “Juni / June and Tilda Cotton Eco

    1. Hej Inger! Det är ju två filtar som finns på bild i detta inlägg så lite osäker på vilken du menar. Mönstret med filten med flätor hittar du i inlägget som heter ”Puss & kram babyfilt” Från 22 juli 2018 och mönstret till zigzagfilten (som är en temperaturfilt) hittar du i inlägget ”temperaturfilt/temperatureblanket 2018 från januari 2018. Enklast är om du trycker på kategorin filt/blanket i menyn till höger så får du upp alla blogginlägg om filtar. 🙂 Det är inte så många, så det går snabbt att bläddra igenom dem och hitta rätt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s