Sjalar / Shawls · stickning/knitting

Hitchhiker – shawl – Whirl

20180128_123751

Detta är första projektet med Scheepjes Whirl som jag startade. Jag hade inte ens känt på det innan och ville börja med något enkelt för att få en uppfattning om hur garnet beter sig. En av mina favoritsjalar att sticka är Hitchhiker av Martina Behm. Det är ett betalmönster som jag tycker är värt varje krona och du kan köpa det på Ravelry, och perfekt för att lära känna ett garn med. Detta mönster passar verkligen för alla sorters garn, och jag har gjort den av tjockt och tunt garn, självrandande, enfärgat och i flera färger. Jag gillar ju långsmala sjalar och denna värmer perfekt runt halsen, utan att bli bylsigt och de smala snibbarna hänger så snyggt ner.

Min Whirl-hitchhiker blev jättemjuk, precis lagom stor och underbar! Den blir ganska tunn, men går att vrida flera varv runt halsen så den känns ändå inte så tunn. Färgen är Peppermint patty cake. (Kolla in alla färgerna HÄR hos Favoritgarner.se) Jag använde stickor 4 och gjorde totalt 42 ”taggar”.

Jag har några nystan kvar att sticka av… tror att det lutar åt att en ska bli en babyfilt med flätor och en annan blir en sjal/halsduk till min man.
20171007_093750

Since I’ve never tried Scheepjes Whirl before, I wanted to start by knitting something simple to just get to know the yarn. My choice fell on my favorite knitted shawl pattern: The Hitchhiker by Martina Behm. It’s a paid pattern and you’ll find it on Ravelry. I’t so worth the money, this pattern works basically for any yarn. I also love shawls that are narrow and long.

Well, I used long circular needles 4 mm for my shawl and knitted 42 ”spikes”, all in the color Peppermint patty cake. Check out all beautiful colors HERE. The yarn is so soft and nice against the skin, I love this shawl!

I have two yarn cakes left to knit up (I made the Lost in time-shawl of the purple one to the right, check it out HERE if you like to see it).

20171105_093553

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s