kudde / pillow · stickning/knitting

Wavy pillow

20180211_110214

Vissa mönster återkommer jag till i flera projekt, ett sådant är Feathers and fan- mönstret som jag även gjorde en poncho av. (Mönstret till ponchon hittar du HÄR.) Det är så himla intressant eftersom det blir olika med olika garn och hur man lägger upp färgerna. På ponchon gjorde jag två varv i varje färg, medan här 4 varv, och det blir ju helt olika effekt. Det är lätt att komma ihåg, med bara ett lite svårare varv av de fyra. Detta garn är verkligen CHUNKY och man stickar med stickor 12. Det går rätt snabbt, eller skulle kunnat gå rätt snabbt, det är faktiskt lite tungstickat så mina armar klarade bara några varv om dagen. Garnet heter Phil Express från Phildar och du kan kolla in det HÄR. Det innehåller 20 % ull och 80 % akryl. Känns inte så akryligt men inte heller sticksigt som ull kan vara ibland.

Här är mönstret till min kudde på svenska: Wavy pillow – svenska

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

I love the feather and fan-pattern and this is the second project I make with that pattern. (And another one on it’s way!) It’s so simple yet looks more complicated than it is. I have used Phil Express from Phildar (check it out HERE) that knits up fast (12 mm knitting needles), eventhough I could only make a few rows a day, being careful not to strain my hands.

Here’s my pattern in English for the Wavy pillow: Wavy pillow – English

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s