Poncho

Express poncho

20180311_094928

Jag har sovit lite sådär den senaste tiden och i fredags vaknade jag med den här ponchon på näthinnan. Idag är det söndag så detta är verkligen en expresssnabb poncho. Garnet, Phil Express från Phildar (spana in det HÄR hos Favoritgarner.se), är tjockt och jättevarmt. Det känns mer som ett ullgarn, men ett osticksigt sådant än akryl, trots att det innehåller 80 % akryl och bara 20 % ull. Den kommer bli perfekt till hösten, och kanske nu på våren, om nu våren någonsin kan komma igång alltså… Färgerna passar min mamma bättre så hon fick vara modell.

Mönstret till denna supersnabba ponchon hitttar du här: Expressponcho – svenska

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

Jag hade lite garn kvar så jag gjorde även ett halskrageexperiment. Blev nästa nöjd, men inte tillräckligt för att jag ska göra mönstret, och inte tillräckligt originell heller. Mönstret med de lyfta maskorna som blir som trianglar har jag hämtat från den fantastiska lilla boken ”Sticka – flerfärgsstickning med lyfta maskor” av Madelaine Jansson och Lotta Bengtsson, @2stickare. (Efter den engelska delen kommer en bild med lillen som modell med den på.

20180311_104412-3.jpg

Here’s the pattern in English for the Expressponcho: Expressponcho – English
This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.
I also made a little cowlexperiment with some of the leftoveryarn. Almost happy with it, but it needs more tweeking for perfection, so it will stay as an experiment. It was fun to try the pattern with a chunky yarn. (Kid not really happy with it.)
20180311_094401

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s