filt/blanket · stickning/knitting

Sunny waves – babyfilt / babyblanket

20180217_081754

Det är väldans vad mycket babysar som är på gång i år, och alla ska förstås få en babyfilt. Denna är till min kusin i San Diego som snart får en liten tjej. Jag ville använda ett mönster samt färger som passar i Californien, inte för att jag har koll på det, haha, men så här inbillar jag mig uppenbarligen att ett typiskt Californiskt utryck ser ut. Jag har använt mönstret ”Feather and Fan”, igen. Det är så effektfullt och samtidigt så lätt, en perfekt kombo med andra ord. Jag skippade kant på denna och det gick åt 4 nystan Pingo Douceur 4 (du hittar det HÄR) och 2 nystan Pingo Arlequin (som du hittar HÄR, också hos Favoritgarner.se). Filten blev på gränsen till för liten så gillar du större babyfiltar så rekommenderar jag att köpa två nystan i varje färg. Garnet har en härlig glans och jag tror att det kommer se fint ut i den Californska solen.

Här är mönstret på svenska: sunny waves babyfilt – svenska

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

20180107_124843

It feels like babies are popping out everywhere among friends and relatives now and of course everyone will get their babyblanket. This one will be sent to my favorite cousin in San Diego and I tried to make it kind of Californian colors. I’ve never been there so I really have no clue :). I’m once again back to one of my favorite patterns ”Feather and Fan”, so simple to knit and yet rather intricate looking, the perfect combo!

The yarn I’ve used is 4 balls of Pingo Douceur (check it out HERE) and 2 balls of Pingo Arlequin (and check it out HERE.) The blanket is almost a bit too small, so if you’d like it bigger you’ll have to double the amount of yarn. It has a lovely shiny structure, perfect in the Californian sun.

Here’s the pattern in English: sunny waves babyfilt – english

20180217_081701

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

En reaktion till “Sunny waves – babyfilt / babyblanket

  1. Admiring the time and energy you put into
    your website and in depth information you present.
    It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Fantastic read!
    I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s