Poncho

Stardust-poncho

20170502_164557

Jag hade redan innan jag fick stickutmaningen av Favoritgarner.se (att sticka i Scheepjes garner) spanat lite på Scheepjes Stardust och klurat på en sommarponcho till mig själv, att ha på mysiga, ljusa sommarkvällar på altanen. (Och alla svinkalla vanliga dagar när sommaren bara vägrar att infinna sig.) Mina favoritmönster är ju de som är enkla och som man lätt kan sätta en personlig prägel på. Detta är ett sådant, gör 2 rektanglar, sy ihop, gör kant. Klart!

Lite om garnet bara: Scheepjes Stardust är ett härligt glittrigt garn (svårt att få på bild bara) och består av 11 % mohair, 11 % ull, 75 % akryl och 3 % metallisk polyester. Handtvätt 30 grader och kommer i nystan om 100 gram (540 meter). Det är rätt tunt (stickor 3-3,5 rekommenderas, även om jag valde att sticka med stickor 5 men det är för att jag vill ha det lite luftigare), så man kan göra härliga sjalar med det men jag tror det skulle funka fint som mössor och handledsvärmare t.ex. också. Man kan ju alltid sticka med dubbelt garn också! Jag har lite rester kvar, får se vad det ska bli av det!

Beställ garnet på Favoritgarner.se. Alltid fraktfritt och supersnabb leverans!

Här är mitt mönster som pdf på svenska Vuxenponcho i Stardust – svenska

Already before I was challenged by Favoritgarner.se to create som knits with scheepjes yarns, I had had my eyes on Scheepjes Stardust. I had been thinking about making myself a light summerponcho to wear on summerevenings on our porch (well, and those chilly days when summer just refuses to show itself eventhough it’s june). My favorite patterns are those that are simple and easily adaptable. This is really one of those, make 2 rectangles, sew together, make a border, done!

Just a bit about the yarn: Scheepjes Stardust is a lovely sparkling yarn (hard to catch with a camera, though) and contains: 11 % mohair, 11 % wool, 75 % acrylic, 3 % metallic polyester. Handwash 30 degrees Celsius and the yarn comes in balls of 100 Grams (540 meters). It’s a rather thin yarn (recommended needles and hook is 3-3,5 mm, but I used 5 mm since I wanted a more airy feel). It’s perfect for shawls, but I think it would work fine for hats and wristwarmers as well. I have some leftovers and I already have some idea what to make of it…

Pattern for poncho in English: Vuxenponcho i Stardust – engelska

20170502_191849

3 reaktioner till “Stardust-poncho

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s