disktrasa / Washcloth · Köksgrejer/kitchenstuff

Bloom disktrasa/washcloth

20170422_122940

Jag har gjort lite disktrasor förut. De blev väl ok, men jag har alltid tyckt att garnerna egentligen varit för mjuka. Äntligen har jag hittat det perfekta disktrasegarnet: Scheepjes Bloom! Det är 100 % bomull, kan tvättas i 40 grader och består av många trådar som liksom är sammanflätade och ger en speciell struktur. Det är inte strävt eller obehagligt men har en tydlig struktur, och förutom disktrasor skulle jag gärna testa att göra väskor, kuddfodral och mattor av det. Det är dessutom lite tjockare så det går snabbt att sticka (eller virka) i det!

Beställ garnet det på Favoritgarner.se

I’ve made a few washclothes before. They turned out ok I guess, but I’ve always thought the yarn was too soft. I’ve finally come across the perfect yarn for washcloths: Scheepjes Bloom. It’s 100 % cotton, washes at 40 degrees (Celsius) and is made of a lot of threads that is weaved together in a special way giving the yarn a very special structure. It’s not uncomfortable in any way, but it just has this special structure. Except for washcloths I’d love to make bags, pillows and rugs with this yarn. It also knits up rather quickly, which is an extra plus!

Order the yarn from Favoritgarner.se, now shipping internationally, yay! 

20170422_125242
Hela setet / the set

Start:

Garn/Yarn: Scheepjes Bloom
Stickor/Needles:  5 mm.

Lägg upp 34 maskor och följ diagrammet. Lyft första maskan rätt på alla varv och sticka sista maskan avigt på alla varv, så blir kanten fin.

Maska av när du stickat alla 50 varv.

Cast on 34 sts and follow the chart. Slip first stitch knitwise on every row, and purl last stitch on every row, to make the edge neat.

Cast off when you’ve knit all 50 rows.

 

 

20170426_2036341

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s