Brosch/brooch · Virkning/crochet

Secret Pond

20170525_073236 2

In English at the end 🙂

Jag har precis kommit hem från en härlig vecka på Mallorca. Kunde ju inte ta med alla projekten, så jag har saknat att sticka vidare på sjalen jag påbörjade innan vi åkte. Sjalen är KLAR, den ligger på blockning så med jag väntar på att den ska torka så att jag kan ta bilderna på den till mönstret passade jag på att virka en blombrosch av restgarnerna. (Eller två då om man ska vara noga)

Här är mönstret som PDF på svenska: Secret Pond -svenska

Nu när jag stickat upp fem nystan av Scheepjes Secret Garden (och virkat lite) kan jag komma med ett omdöme. Det ser lite rustikt ut tycker jag, men är jätteskönt att ta på och att ha mot kroppen. Det är ganska tungt och tjockt, 50 gram är bara 93 meter, men det gör att det är snabbstickat! Det består av 20 % silke, 20 % bomull och 60 % polyester, och det känns mer som ett silkegarn än som något av de andra kvalitéterna.

Garnet finns att köpa hos Favoritganer.se Klicka på denna länken om du vill kolla på vilka 18 färger det finns att välja på och för pris: Secret Garden hos Favoritgarner.se

Det finns bara ett litet men med detta garn, jag tror inte garnet är så elastiskt (har dock inte gjort något som kräver elasticitet, just av den anledningen) så jag skulle inte göra t.ex. mössor och sockor etc. av det, åtminstone inte stickade, men det är ju problemet med alla silkesgarner och många bomullsgarner också. Till sjalar och halsdukar och sånt passar detta garn perfekt och man får en lite lyxig känsla när man har det på sig.

20170507_080111
Inom några dagar kommer jag lägga ut mönstret till denna sjal… Den har vuxit en hel del sedan denna bild togs. Soon I’ll post the free pattern for this shawl.

 

I’ve just gotten home after a week in Mallorca with the familiy. It was fabulous but I missed my yarn, and especially the shawl I started working on just before we left. It’s all DONE, (yey!), and is on the blocking board. While waiting for it to dry, I made a little crochet flower.

Here’s the PDF-pattern for the little flowerbrooch: Secret Pond – English

I’ve by now knit (and some crochet) up 5 balls Scheepjes Secret Garden. I think it looks a bit rough (which I love), but is sooo soft to touch and to wear, best of two worlds I’d say! It’s pretty heavy and 50 grams is only 93 metres, which makes it a quick knit. It consists of 20 % silk, 20 % cotton and 60 % polyester, and it feels much more like a silkyarn more than any of the other qualities.

I love this yarn, and it has only one little negative thing about it. The yarn doesn’t feel very elastic and I THINK that it’s not really suitable for beanies and socks that needs a close fit, at least not knitted ones. But hey, that’s a common problem with most silkyarns I’ve tried. It’s perfect for shawls and scarfs and such things. The colors are very romantic and your garment will feel luxurious. Check out the link above to se see all 18 colorways. Favoritgarner (the webshop) also ship internationally!

En reaktion till “Secret Pond

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s