Alla hjärtans dag/valentine's day · mugcozy · Virkning/crochet

Alla hjärtans dag / Valentine’s day

20180211_132756

Alla hjärtans dag är klart överreklamerat, egentligen, men visst är det bättre att fira något en dag än att inte alls fira? Dock höll jag inte alls med under mina år som singel, men å andra sidan kan man ju fira alla sorters kärlek som finns istället.

Jag hade storslagna planer att göra ett särskilt fint nytt mönster på något med hjärtan, men insåg min tidsbegränsning och så istället hittade jag detta fantastiska mönster på mugcozy hos kaffeälskaren nummer ett: Pysselofix. Du hittar mönstret HÄR. Tack för ett supermönster Helena. Jag gjorde den med Scheepjes Catona rosa nr 222 och röd 192. Följde mönstret exakt och hoppades att den skulle passa på något och den satt som ett smäck på detta glaset! Tur!

Sen ville jag också, medan jag genomled Melodifestivalen, använda min nya fantastiska virknål Tulip Etimo Rose, som dum som jag är bara köpte EN av. (Kolla in dem HÄR, hos Favoritgarner.) Jag hittade ett jättelätt mönster på fina hjärtan som jag kunde använda till mina mininystan av Cahlista (och som då förstås passar min nya virknål, mycket viktigt).

20180211_133121

Det är ett Ravelry mönster och du hittar det här:

https://www.ravelry.com/patterns/library/heart-motif-1

Det kan vara så att du behöver ett konto på Ravelry för att kunna se det, och om du inte har det rekommenderar jag dig att skaffa det bums! Det är gratis och en helt ny värld av mönster öppnar sig!

Och med dessa två mönstertips och virknålstips önskar jag dig en härlig Alla Hjärtans Dag!

Happy Valentine’s day to everyone! As the yarngeek I am, this day (as every celebratory days) I feel especially inspired to share inspirations with you. I had some problems with time so my plan to make a Valentine’s Day pattern of my own failed completely. 🙂 Instead I found this lovely mugcozy over at Pysselofix’s blog, you find the English pattern HERE. I used Scheepjes Catona, colors pink nr 222 and red 192.

I also wanted to use my new lovely hook (Tulip Etimo Rose) which I unfortunately only bought one size of, so I found a lovely heart pattern, that would be great with my Scheepjes Cahlista minis.

You can find the pattern for free on Ravelry:

https://www.ravelry.com/patterns/library/heart-motif-1

Happy hooking and spread the love!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s