Yarnrelated stuff

Sjalar och pysselplats / Shawls and workspace

20180211_111624

*I samarbete med Scheepjes och Favoritgarner*

Här kommer för andra dagen i rad ett inlägg utan mönster. Ibland vill jag dokumentera för egen del (denna blogg ska ju bli som mitt eget uppslagsverk över vad jag gjort och även bra grejer).

Nummer ett jag vill tipsa om är att hålla utkik efter Aroha knits ”utmaningar”. Du hittar hennes hemsida HÄR. Jag deltog i hennes ”5 shawls, 5 days”, där man i fem dagar i rad får ett sjalmönster (gratis) som man gör en miniversion av. Det ska ta ungefär 30 minuter att sticka upp och det var fantastiskt lärorikt. Jag är jättesugen på att testa göra egna stora varianter av minst 2 av dem (de två ljusblå). Och ja, du ser rätt, det är bara 4 sjalprototyper på bilden, och ja, jag gav upp på den femte som var en rund variant, jag blev inte alls kompis med stickorna och gav helt upp. Jag använder rester av Scheepjes Stardust.

Ser du magnettavlan som sjalarna sitter på? Då glider vi raskt över till dagens andra tips.

20180124_173641

I fall du missat det så har Scheepjes gett ut ett Studio pack som är ett slags inspirationsset. Det innehåller förutom ett 109 pack av Catona Cutiepies (mininystan på 10 gram var, i alla 109 färgerna!) även färgkartor på alla Catonas färger, en stor anslagstavla, och en liten (som sjalarna sitter på) som är lätt att ha i soffan och klura på mönster, en fin plåtlåda med klipsmagneter (som man kan hänga mininystanen på så fint) och även magnetremsor.

I helgen var övriga familjen och hälsade på på farmor och farfar så jag kunde städa och fixa fint i mitt garnrum, bl.a. hänga upp den stora anslagstavlan, och så här blev det:

20180211_093605
Love this corner (Hate the wallpaper.)

Jag är rätt stökig av mig så jag kan ju alltid låtsas att det kommer att se ut så här hela tiden, men roligt att få det fint en stund i alla fall. Just nu hänger sjalarna på den stora anslagstavlan så att jag inte ska glömma av dem. Nu till det stora tipset! Just nu är det specialpris hos Favoritgarner på detta fina Studio pack! Ordinariepris är 1125 kr men nu kostar det 750 kr, bara ett 109 pack av Catona cutiepies kostar ju 750 kr och i Studiopacket får man ju med både garn och anslagstavlor, och garnkartor m.m. Först till kvar gäller och du hittar studiopacket HÄR.

I have no pattern in this blogpost, but two ”tips of the day”

  1. Check out Aroha knits and her great challenges. You can find her webpage HERE. I participated in her 5 shawls, 5 days challenge, and I loved it (And YES, there are only 4 shawl prototypes in the photo, I loved 4 of them, the fifth was not my friend and I totally gave up :)) I have so many ideas for shawls now!
  2. See the magnetic board the shawls are mounted on? It’s the small one you get if you buy the Scheepjes Studiopack. It consists of two magnetic boards, a colour pack of Catona Cutiepies (Every color in 10 grams miniballs), magnets, metallic box and Catona Shade cards. I decluttered my workspace this weekend, put up the large magnetic board. I’m so happy with it, and wish I was a tidy person so I could keep it like this forever! Well, my tip here is that Favoritgarner.se has a fabulous offer on the studiopack, check it out HERE, and yes they ship internationally! 

20180211_093618

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s