Sjalar / Shawls · stickning/knitting

Poppydot sjal/shawl

20171119_154018

English at the end.

Alltså, vart tog november vägen? Jag har jobbat med ett gäng mellanstora projekt som alla befinner sig i ungefär samma fas, (någonstans i mitten), samtidigt med förberedelserna för Stitchbloggers julkalender (ni är väl med? Info hittar du HÄR).

Men jag har i alla fall lyckats göra klart min Catona-sjal. Jag ville att den skulle bli stor, stark och lite annorlunda och tja, det blev den tycker jag. Den var rolig att göra, enkel, men eftersom man på vissa partier använder fem trådar är det ändå en utmaning (speciellt med tålamodet).

Du behöver kunna räta och aviga maskor, lyfta maskor i början av varv och ha lite hum om flerfärgsstickning (men det är enkelt och vill man ha lite mer info innan man börjar så kan man googla, läsa pyttelite och sen borde man fixa det utan problem, det enda som kan vara problematiskt är nog hur man ska vrida garnet om varandra, och hur man undviker trassel, det senare har jag inget svar på tyvärr, så hittar du något bra får du gärna tipsa mig…).

Här är min pdf på svenska: Poppydot sjal – svenska

Garnet jag använt till denna sjal är Scheepjes Catona och det hittar du HÄR hos Favoritgarner.se.

Nästa helg åker mannen med barnet till farmor och farfar i några dagar, och förutom att jobba med mitt vanliga jobb kommer jag att kunna ägna mig (nästan, jag förväntas nog städa huset lite också) helt åt GARN! Då kommer förhoppningsvis mitt utlovade lååånga strumpinlägg med tutorial och tre varianter på min basicstrumpa!

Annat på gång är bl.a. en reflexmössa, en rutig halsduk och en julduk.

November has passed sooo quickly! I’ve been working with a lot of projects, but finished very few, hence the lack of blogposts. One of the things I’ve been working on together with the rest of the Stitchblogger-team is the preparations for Stitchblogger’s Adventcalender, you can find the information about it HERE. It’s soooo exciting!

Well, I did manage to finish my shawl made with Scheepjes Catona (you’ll find the yarn HERE at Favoritgarner.se. The aim with the shawl was to make something bold och big, but still technically rather simple and well, I think it is :). 

Here’s the English pattern: Poppydot shawl – English

20171125_145444

This is a free pattern which I’ve spent a lot of time and love on to be able to share with you, so I appreciate if you link back to this page or tag me on Instagram, annimia77, if you post photos of finished projects made from my patterns. I would love to see the finished products!

3 reaktioner till “Poppydot sjal/shawl

  1. Så snygg 👌🏻 Kontrasterna står fint mot varandra! Ser dig nästan framför mig, nästa helg när du bara kan nörda garn och stickning!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s