top 5

October top 5, Stitchbloggers

IMG_20171101_073346

Idag är det redan 1 november och jag är därmed en dag försenad med min topp 5 (som idag kommer att vara en topp 8). Ibland är det ok att inte hålla tidsplanen åtminstone när det är på grund av roligheter! Igår var det Halloween och vi gick runt på en superkul ”bus eller godis”-runda, första för lillen, och godisskörden var kanon! Min garnoktober har annars handlat om en massa olika projekt, förutom Halloweengrejer, även om mössor och sockor. En stor rutig halsduk är på gång och även en sjal i Scheepjes Whirl.

Today is already November 1st and that means I’m a day late with top 5 of October (well, top 8 this month). Since I’ve been busy with really fun stuff it’s ok to be late this time. Yesterday was kiddo’s first trick or treat, which was awesome! My yarnprojects of October has been (as most months) very diverse, I’ve been working on socks, beanies, shawls… The latest start was a big red scarf, hopefully it’ll be done by the end of November.

20171031_194512
2 hours of trick or treat, Melvin was sooooo tired… hardly able to smile!

Helgen var intensiv och heeeeelt underbar! Jag kan knappt fatta att jag är en del av Favoritgarners Team Stitchbloggers! Hela helgen hängde vi i Favoritgarners lagerbutik, klämde på garn, pratade med kunder och inspirerade varandra. Ni skulle bara veta allt kul som är på gång, men det mesta är än så länge hemligt! Jag känner en stor ära att få vara del i ett sådant här underbart gäng och projekt. Det stora i helgen var premiären av Favoritgarners nya portal: Stitchbloggers.com. Här kan du läsa om Favoritgarners bloggare (med länkar till våra sidor) och så finns våra mönster samlade. Det finns en jättebra sökfunktion som jag rekommenderar starkt och det kommer hela tiden fyllas på med massa garninspirerande inlägg!

This past weekend has been AMAZING! I can hardly believe I’m a part of Favoritgarner’s Team Stitchbloggers, it’s such an honor to be in this group of so talented yarnartists! We spent the weekend at Favoritgarner’s shop, talking about yarn, meeting customers and squeeze yarn. We have so much fun and great plans for the future! The big event of the weekend was the launch of the blogportal: http://www.stitchbloggers.com (link above, in the Swedish part, it’s in Swedish, but has a translate button that works well.) You can read about all Stitchbloggers, check out our patterns and find a bit of everything yarnrelated here.

Denna månads topp 5 blir en topp 8 istället, med ett av mina favoritmönster från varje Stitchblogger och ingen inbördes ordning, in och kolla!:

This month’s top 5 is really a list with one favorite design from each Stitchbloggers:

Diwy by Titti – helt underbara Bullterriers! / Lovely pattern of Bullterrierdogs!

Mydiy.se – För att fortsätta hundtemat, My har gjort ett mönster på en supersöt hundpåsehållare! / The cutest dog poopy-bag holder.

Anna Virkpanna Annas fina löpare Stjärnfall. / Beutiful Stardust tablecloth.

Pysselofix Här hittar du en av de bästa nätkassarna som hon kallar Hummingbird! / Hummingbird bag, lovely and clever shoppingbag!

Mijo Crochet Ingen kan ju ha undgått Mijo Crochets fantastiska sjalar, men jag har fastnat mest av allt för hennes färglada Painted Flower Hexagon! Man kan göra allt från duk, väska och filt av dem. / Mijo is a fabulous shawl-designer but the pattern I constantly come back to admire is her lovely Painted Flower Hexagon, so versatile!

Frostvirka De fina Lingonvantarna påminner lite om stickat och det är nog därför jag är lite extra förtjust i dem! / Frostvirka’s lingonberry mittens reminds me of knitting, and that probably adds a bit of loving from me!

Fingerscroched Om jag bara hade haft en rumpa som funkat med en virkad kjol… West Coast Whirl – kjolen är så fin! / Wish I had a behind that would work with the West Coast Whirl-skirt…

Virkvisa Falling slowly halsduken har har jag sett live, och kände direkt att den skulle passa min man, som för en gång skull vill ha något gjort av mig! / I’ve seen the Falling slowly-scarf irl and instantly felt it would be a great scarf for my man! (Well, it’s excellent for women too, you know what I mean).

Hem kom jag i alla fall med ”lite” garn (bl.a. de för mig nya bekantskaperna Scheepjes Sunkissed och Soft fun). Mest exalterad är jag över lådan med 109 mininystan (10 gram i varje färg!) av Catona (finns HÄR) och min rosa, fina garnväska från Perstorp (som du hittar HÄR). Det största jag tog med mig hem var dock alla INSPIRATION! Ojoj!

Well, I got home with a ”few” balls of yarn, and some more stuff. I got myself another yarnbag from Perstorp (the last link of the previous Swedish paragraph), matching my smaller one! And just look at the amazing box of 10 gram balls of Scheepjes Catona! It contains all 109 colors. I just want to keep it like this forever… (But think they eventually will become a blanket, just have to admire it a couple of months first!)

20171031_162244

5 reaktioner till “October top 5, Stitchbloggers

    1. Vantarna är ju superfina! Ja helgen var underbar!! Det kommer man leva på länge! (Ligger dock fortfarande efter med sömnen, tempurmadrass till trots, 🙂 och ingen sovmorgon i sikte! Vill ju bara sticka på kvällarna, så inte kommer jag i sängs i tid heller.)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s