top 5

November, topp 5 en garnnörds önskelista / November top 5, The yarngeek’s wishlist.

IMG_20171130_184849

English at the end.

November! En transportsträcka till julmånaden som officiellt startar imorgon! Den här månaden har handlat om lite större projekt mest, några strumpor har det blivit och en mössa, man förutom min poppydotsjal är jag mitt i lite större projekt. Nästan alla är för halsen, kom jag på nu.

December kommer att bestå av projekt från Stitchblogger’s julkalender (det har du väl inte missat? Du kan läsa om det HÄR.) och så ska jag testa Scheepjes nya garn Cahlista, klurar lite på en väska samt en badrumsmatta (det går att tvätta i 60 grader, och du kan spana in det HÄR). Till helgen hoppas jag kunna posta mitt första stooora sockinlägg, en tutorial och TRE strumpmönster på samma gång!

Men tillbaka till det faktum att det snart snart snart är jul! Jag älskar julen och framförallt att både ge och få julklappar så denna månads topp 5 är mer eller mindre min egen önskelista, men kanske passar vilken garnnörd som helst?

Garn får inte vara med på listan för det är helt enkelt en för uppenbar sak en garnnörd önskar sig, men man ”behöver” ju en hel del annat:

  1. En mugg med garntema. Det finns lite olika, men jag älskar min nya från Scheepjes och som finns HÄR hos Favoritgarner.se.
  2. Projektväska. Jag får inte ha mina garnprojekt drällandes kvar i vardagsrummet när jag inte stickar eller virkar (jag har ett helt eget pysselrum, dock utan plats för bekväm soffa) så jag behöver fler projektväskor, ett för varje projekt. Till favoriterna hör mina två Perstorpsväskor. Du hittar dem HÄR.
  3. Småväskor/börser för småpryttlarna som sax, garnnål och stickmarkörer.
  4. Stickor och virknålar. Ganska självklart, MEN, ska du köpa till någon? Passa på att köpa en av där lite speciella, som man själv inte unnar sig. Och du, man behöver ha flera av varje storlek (åtminstone på stickor).
  5. Projektböcker. Det kan vara superfina från någon bra bokhandel, ett vanligt A4-block eller särskilda garnprojektböcker med speciellt rutmönster just för stickning och virkning. De flesta garnnördar vill gärna skriva upp kommande projekt (de planerade projekten kan vara måååånga och kräver mååånga sidor), skriva upp nuvarande projekt och idéer.

Annat jag själv önskar mig är en tatuering med garntema, fler timmar på dygnet och mer kunskap om hur man kan göra med sin blogg utan att behöva läsa på.

November! Just a month to prepare us for Christmasmonth. My November has mostly been about larger projects, except for two pair of socks and a hat (pattern coming soon). I’m making three things for the neck, and a tablecloth. I’m very happy with my Poppydot-shawl!

December will consist of many of the projects from the Stitchblogger’s advent calender (first release tomorrow!) and I’ll be trying out Scheepjes new yarn Cahlista. I’m thinking perhaps a bag and a rug for one of our bathrooms. Can’t wait to start! (Just have to finish some of the other projects first…)

Ok, so it’s almost December, I love Christmas and I will never become too old for presents, so top 5 this month will be more or less my own Christmas wishlist, but I’m pretty sure it applies to a lot of other yarngeeks out there!

Yarn is too obvious to make the list, but there are other things yarngeeks really “needs”:

  1. Coffeecup with some kind of yarntheme. There are a few to choose from, especially if you order online, my favorite is this cup from Scheepjes, you can find it HERE at Favoritgarner.se
  2. I’m not allowed to let my yarnthings lay around our livingroom when I’m not working on it so I need quite a few project bags and boxes. My favorites are my two Perstorpsbags! Easy to carry and don’t take up too much space. It’s very Swedish and you can find it HERE.
  3. Small pouches for little stuff like yarnneedles, scissors and stitchmarkers
  4. Knitting needles and crochethook. Do you think every yarngeek has everything he/she might need, think again! At least knitters need more than one of every knittingneedle. The ones needed at the moment are always lost!
  5. Project notebooks. The really serious yarngeek needs books to write down ideas, upcoming projects and finished ones. It can be regular ones from the bookstore and fancy ones with special knitting and crochet graphpaper.

Other things on my own wishlist is a yarnrelated tattoo, more hours on the day and more knowledge on how to use this blog (without having to study it).

If you REALLY want to buy yarn, but not sure of which one, these beauties, Scheepjes whirl are always a winner! 20171029_130015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s