Kort · top 5 · Virkning/crochet

Augusti topp 5 garntröst / Yarn comfort

IMG_20170831_080714
WIP’s & FO’s of August.

Nu är augusti i princip slut! En både bra och dålig månad, men september kommer helt klart bli bättre! När jobbiga saker händer eller jag känner mig lite nere, tröstar jag mig med garn, så det är ju passande att denna månads topp 5 får handla om garnTRÖST! Här kommer min topp 5 om hur jag tröstar mig med garn:

  1. Virkar komplicerade mandalas, lagom svåra så att man måste koncentrera sig, håller dåliga tankar borta.
  2. Amigurumis, kräver också en del koncentration och så är de ju så sööööta!
  3. Leta efter mönster till kommande projekt, Ravelry är ju bäst men resten av nätet och böcker funkar ju också toppen. (Är man på stan kan man ju köpa en stick- eller virktidning.)
  4. Planera nya projekt, jag älskar att skriva listor. Att jag oftast glömmer av listan och var den finns så att jag aldrig kommer läsa den spelar ingen roll, det är själva listskrivandet som är trösten.
  5. Beställa garn. Är man nere är det bättre att beställa garn på nätet än att shoppa i garnaffär, tycker jag. Oftast är de som står i garnbutiker så himla trevliga och engagerade, vilket är roligt förutom när man är lite nere. Att shoppa loss i lugn och ro hemma vid datorn, är bäst för mig i alla fall, och visst är det något speciellt att vänta på ett paket och gå och hämta det hos ombudet? Då kan man tänka och längta lite.

Vi var med om en jobbig grej för drygt en vecka sedan, men blev så väl omhändertagna att jag ville göra något fint till personen som gjorde en svår situation så mycket bättre. Vad är bättre än att virka en mandala, montera det på ett kort och skriva ett litet tack? Så här blev kortet, rätt stort så att det nästan är en tavla. Vill du veta hur jag monterar virkat och stickat på kort så kan du läsa det i detta blogginlägg: Alla hjärtans dag-kort/valentine’s day card

20170828_194642

Mönstret är ett betalmönster av CAROcreated på Etsy och garnet är Scheepjes Catona från Favoritgarner, så klart beställd på nätet (och längtad efter). Garnet kan du kolla in HÄR

August is finally almost over. It’s been both good and bad, but September can only be better! When tough things happen, or when I feel a bit down, I always seek comfort in yarn, and this month’s top five will be about Yarncomfort!

  1. Crocheting intricate mandalas, that needs a lot of concentration, keeps a lot of bad thoughts away.
  2. Amigurumis, needs concentration and are soooo cute!
  3. Searching for patterns, I prefer Ravelry, but all Internet is good and also books. If you’re shopping, a new magazine works great, too!
  4. Planning new projects. I love making lists of all future projects. Most of the time I forget about the list and where I wrote it, but that doesn’t matter, it’s the listwriting that matters and gives comfort.
  5. Ordering new yarn. I prefer ordering online rather than shop in real yarnshops. The shopowners are usually so nice and talkative, which is lovely except when feeling down, which makes ordering from home a bit easier. And isn’t it special to wait for the delivery, giving you something to long for?

We had a rather bad experience last week, but got so well taken care of by one person. I wanted to make her something nice and a small mandala was perfect. Both as distraction and to mount as a card. (Check out the link above to my blogpost ”Valentines Card” if you want to know how I mount my cards.) It turned out rather big, almost big enough to put on the wall. The pattern is bought on Etsy, designed by my favorite mandaladesigner CAROcreated, and the yarn is Scheepjes Catona, (my favorite yarn for making mandalas), was ordered (and longed for) online on Favoritgarner.se

20170828_194645

 

2 reaktioner till “Augusti topp 5 garntröst / Yarn comfort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s