Sjalar / Shawls · stickning/knitting · Virkning/crochet

Anoppi sjal / Shawl

English below

Jag gillar stickning och virkning nästan lika mycket (kaaanske stickning aningens mer än virkning), och gillar att kombinera teknikerna, liksom ta det bästa från båda världarna. Jag tycker nog att virkning kan vara toppen för detaljer men för större partier är stickning snyggare. I denna sjal är de gröna partierna rätstickade och med avbrott av virkade popcorn, och sen en virkad kant på det. Kan du grunderna i stickning och virkning kommer denna sjal inte vara några problem för dig 🙂

Jag har använt garnet Infinity shawl från Katia som finns att köpa HÄR hos Favoritgarner.se för de stickade partier och Tencel merino (också ett Katiagarn) för de virkade partierna (kolla in garnet HÄR hos Favoritgarner.se), men det går faktiskt bra med i princip vilka garn som helst. Man börjar smått och fortsätter tills man tycker att sjalen är lagom stor.

Här är mitt mönster på svenska:

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (@Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

INTE lätt att fota en sån här stor sjal!
Denna är virkad i Vikinggarns Nordlys efter exakt samma mönster!

I love both knitting and crochet, but I think they’re great in different ways. In this shawl I think I’ve combined the best of both worlds, simple knitted garter stitch with some rows of crochet popcorns. If you know the basics of those techniques this shawl should be a great make!

I’ve for the green shawl I’ve used Katia Infinity Shawl for the knitted parts (check it out HERE at Favoritgarner.com) and for the crochet popcorn I’ve used Tencel Merino (also from Katia Yarns, check it out HERE). You can really use any yarn as you start small and knit/crochet until you’re happy with the size.

Here’s the English pattern:

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s