Sjalar / Shawls · stickning/knitting

Light Sky sjal / shawl

Jag har mest använt kidsilkmohair tillsammans med annat garn (två trådar samtidigt), men var sugen på att se hur det blir ensamt. Oj oj såååå nöjd! Var lite rädd för att det skulle bli sticksigt (som mohair oftast är), men i och med att det är Kidsilk så är sjalen bara som ett fluffigt moln runt halsen!

Jag har använt Kid silk från Viking garn (färg 338 och 340), du kan läsa om det (och beställa om du vill) HÄR hos Favoritgarner.se, det behövdes ett nystan av varje, nystanen är bara på 25 gram, men oerhört dryga! Och så använde jag även ett nystan vitt nr 900 i Nordlys, också från Viking garn och du kan kolla även det garnet HÄR på Favoritgarners hemsida.

Sjalen är en asymmetrisk trekantsjal, men väldigt enkel eftersom det bara är två varv som upprepas hela tiden och sen avslutas den med en enkel virkad kant.

Här är mönstret på svenska:

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (@Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

It almost looks symmetrical from this angle…
But not from this angle 🙂

I love having a lot of yarn-wips going at the same time. Intricate ones for the evenings when kids are sleeping and I’m not too tired (happens rarely :)), and supersimple ones that can easily be put down without losing track. This shawl is a supersimple one, perfect for family days when you can sneak in a bit of knittingtime but still have to be prepared to clean up any accident or hug someone who tripped.

I made this shawl using mainly kids silk from Viking garn (Check out Kid Silk here at Favoritgarner.com) and I was a bit worried at first that it would be a bit itchy, but it truly isnt’t! This shawl is like wearing a fluffy cloud! I also used a bit of Nordlys (also from Vikinggarn, check it out HERE), the whites tripes and the crochetborder.

Here’s the pattern for the Light Sky Shawl in English:

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s