Duk/tablecloth/doilies · stickning/knitting · temperaturduk 2020/temperaturetablecloth 2020

Temperaturduk 2020 / Temperaturetablecloth 2020 – All done!

English below.

Woho, min temperaturduk är klar! Den har varit klar ett tag, men det tog lite tid att sy in alla trådänder (dagens tips: Sy in dem efter hand. Bara gört. Detta tips är även riktat till mig själv, när jag läser detta igen: Sy alltid in trådändarna efter hand. Får se om jag kommer följa mitt eget råd :)), sen har vi varit sjuka i omgångar i familjen (ingen covid än, ta i trä) och det har funnit väldigt lite tid över för att sitta vid datorn. Nog med bortförklaringar, den verkliga sanningen är ju att det är roligare att sitta i soffan med Netflix och sticka än att sitta vid datorn.

Men jag vill så klart visa mina fina duk som jag är så himla nöjd med, älskar färgerna och allt med den.

Mönstret och färglista och allt annat du behöver veta för att göra en egen finns i detta blogginlägg:

Temperaturduk 2020 / Temperaturetablecloth 2020

Om jag skulle göra något annorlunda skulle jag kanske göra två varv per dag istället för ett, då hade det passat bordet i matsalen bättre, det är så skönt med dukar, det är ju inte lika noga med proportionerna som på en filt.

Dukens färdiga mått blev 88 x 40 cm. Det gick åt ett nystan av Sugarrush i varje färg. Detta kan ju ändras beroende på väder, så var beredd på att det kan bli kompletteringsköp av någon färg. Favoritgarner säljer färdiga garnpaket till temperaturfiltar/duk, kolla in dem här: https://favoritgarner.se/produkt/favoritgarners-temperaturfilt-temperaturduk-2020/

I år har jag inte börjat på något temperaturprojekt, men jag tar ändå temperaturen varje dag kl. 12. Jag vill gärna göra fler filtar men har inte plats för fler hemma, jag vill ju spara alla temperaturfiltar, men det går ju inte. Det är ju roligt att se hur de kommer förändras för varje år (eller nja, roligt är väl kanske inte ordet, med tanke på klimatförändringarna, men ni fattar), så jag har en fundering på att göra en remsa per år som ska sättas ihop till en filt, som då kommer att bestå av 5 eller 10 årsremsor.

Det blir ju lite garn kvar, så jag har börjat virka på en mandala. (Detta mönster köpte jag på Etsy, Mandala No 5 in overlay crochet av CAROcreated.)

I’ve finally gotten around to writing a summary of my finished Tempeteraturetablecloth of 2020! Tip of the day would be: sew in the ends as you go, don’t wait till you’re done so that you’ll spend every evening of January to just sew, sew, sew…

You can read all about yarn, pattern and tempteraturereadings in this blogpost: Temperaturduk 2020 / Temperaturetablecloth 2020

I needed 1 ball of each color of Scheepjes Sugar Rush, but depending on the temperature, don’t be surprised if you have to by one or two balls extra during the year. Favoritgarner.com are selling yarnpacks for different Temperatureprojects, check them out HERE.

My tablecloth is 88 x 40 cm. I really love my tableclothe but if I would do this again I might make two rows a day, just to make it bigger and fit better on our big dining table.

Eventhough I haven’t started a temperatureproject this year, I still take notes of the temperature at noon each day. I have som vague idea of a blanket made of 5 or 10 panels, each panel representing a year. This way I won’t produce a lot of blankets I can’t part with and at the same time I can easily compare the temperatures over several years at the same time.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s