Köksgrejer/kitchenstuff · mugcozy · scrapyarn/restgarn · Virkning/crochet

Coffeeday 2019

20190930_172308 (1)

Klart internationella kaffedagen ska firas med en sprillans ny Mugcozy!

Denna har jag gjort av mitt candycottonmönster och Garnet Maxi Sugar Rush från Scheepjes (kolla in garnet HÄR hos Favoritgerner.se). Jag har använt virknål 1,25 mm. Mönstret till duken hittar du HÄR. Gör så många hexies du behöver för din mugg sammanfoga dem precis som duken och gör en likadan kant. Börja sista varvet där du ska ha knappöglan och när varvet är klart gör du så många luftmaskor som behövs för att mugcozyn ska sitta bra runt muggen och som behövs för knappen som du sätter fast på motsatt sida. Virka fasta maskor runt öglan (så många som behövs för att det ska bli snyggt. Blocka. Njut av kaffet.

Jag har använde tre färger: 101, 391 och 786.

20190930_172342 (1)

International Coffeeday definitely needs to be celebrated with a new mugcozy. I’ve made this with Scheepjes Maxi Sugar Rush (check it out HERE at Favoritgarner.com). I’ve used hook 1,25 mm and my Candy cotton pattern (which you’ll find in THIS blogpost). Make as many as you need for your mug, and use the instructions for the tablecloth to attatch the hexies, and make the border. Start the last round at the same spot as you’ll have the buttonloop and make the loop last. Chain as many as you need to, and make another round of single crochets to make the loop look pretty. Block. Enjoy a cup of coffee.

I used these colors: 101, 391 and 786.

20190930_172234 (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s