Kort · Rutor / squares · scrapyarn/restgarn · Virkning/crochet

Granny square day 2019

20190807_164725 (1)

Woho! Granny square day igen! Ett perfekt tillfälle att ägna mormorsrutan lite extra kärlek och vad är bättre än ett litet projekt. I år bjuder jag på lite kortinspiration. Virka en ruta, sy fast den på ett papper, limma pappret på ett dubbelvikt kort. Skriv ut mönstret och sätt fast på baksidan och voila! du har det perfekta kortet för en virknörd. Givetvis kan du göra en annan ruta och bifoga mönstret, MEN det kan bli lite knepigt med upphovsrätt och tillåtelse från mönsterskaparen, som oftast inte tillåter reproduktion och spridning av mönstret, så håll dig i så fall till traditionella rutor som funnits länge som t.ex. mormorsrutan.

Mina mormorsrutor har jag denna gång virkat av lite rester av Scheepjes Catona (från Favoritgarner.se)

Beskrivning på hur jag monterar virkade grejer på kort finns HÄR. På dessa kort har jag på baksidan limmat fast en virkbeskrivning på mormorsrutor, nedan är pdf:en, samma mönster finns på 4 sidor och det är för att du ska kunna välja 4 sidor per ark, då blev det en bra storlek för kort.

Mormorsruta

20190807_174439 (1)

Granny square day again! And time for some grannysquareinspiration of course. This year I’ve made cards, with a grannysquare on the front (you’ll find instructions for mounting crochet to cards in THIS blogpost) and with the instructions in the back on how the recipient can make her/his own. You can of course use any squarepattern (or hexie or whatever), but make sure to ask permission by the designer if you’re not going for an old and common pattern as the granny.

I’ve crocheted mine with scraps of Scheepjes Catona (from Favoritgarner.com). 

20190806_182348 (1)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s