Baby and kids · filt/blanket · stickning/knitting

Peppina Babyfilt / Babyblanket

20190106_125058

(English below)

Här är mitt senaste babyfiltsmönster. Jag älskar ju att sticka ihop kortradade remsor och denna gång testade jag ett enkelt spetsmönster. Det går enkelt att anpassa detta mönster till en vuxenfilt om man vill, eller en mindre filt som passar bättre i barnvagnen. Garnet jag använt till denna filt är ”Merino 100 %” från Katia Yarns och som du hittar HÄR hos Favoritgarner.se. Det är fantastiskt mjukt 100 % ullgarn och det har seglat in på min top 5 av favoritstickgarner. (Har lite kvar av det som kommer att bli en mössa, sen får jag nog ta och shoppa mer!)

Här är mitt mönster på svenska: Peppina babyfilt – Svenska

Mönstret är teststickat av duktiga Karin Birkehammar (@workingwithmyhands på Instagram) och så här blev hennes fina filt:

52608779_255516622023754_1091014305563803648_n

Karin stickade med garnet Tencel Merino från Katia yarns (du hittar garnet HÄR hos Favoritgarner.se). Hon använde stickor 3,5 mm och det gick åt 3 vita och 3 gröna (egentligen 2 gröna men eftersom hon ville ha gröna tofsar fick hon använda ett till nystan.) Karins filt blev ca. 74 x 74 cm, visst blev den helt ljuvlig!

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

20190106_125221

I love knitting panels together (no sewing!!) and have knitted a few projects with cabled panels. This time, having this lovely yarn (Merino 100 % by Katiayarns, check it out HERE at Favoritgarner.se) I wanted to try a lacepanel instead. It turned out great I think! This is a babyblanket, but the pattern is easily adapted to adultsize or smaller to fit a pram. 

Here’s the pattern in English: Peppina babyblanket – English

The pattern has been testknitted by Karin Birkehammar and she used another lovely Katiayarn: Tencel Merino, which you can buy HERE. She used 3 balls of white and 3 balls of green (for the knitting, only 2 balls of green, but had to use another ball for the tassels), and her blanket turned out to be 74 x 74 cm. Isn’t it lovely and by choosing different colors, the blanket got a completely different expression.

52651165_342167636404531_7603452677954994176_n

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s