Baby and kids · Sockor/socks · stickning/knitting

Baby spiral tubesocks

Vilmer växer så fort att jag inte hinner sticka några kläder åt honom, plus att det är så synd att lägga så mycket tid på stickning och så passar plagget i en månad. Kom dock på att han ju behöver sockor när han ligger i vagnen, och kom på att ”Just det ja! Spiralsockor utan häl! De är ju väldigt flexibla i storlek!” Perfekt, så här är de.

20190220_095157 (1)
Rosa nr 572 och grön nr 531.

Jag har använt mig av ett mönster som heter ”Spiral knit tube socks” av Leef Bloomenstiel (Apple Leaf Farm) och det finns gratis på Ravelry.

Mönstret är för vuxensockor och jag har följt mönstret men anpassat det efter mitt garnalternativ (Viking Sportsragg  som du kan hitta HÄR hos FAvoritgarner.se, och strumpstickor 3,5 mm) och lillens fot. Jag var inte så noga med stickfasthet utan höftade lite, och tänkte att jag repar upp om storleken blir fel, men det blev rätt bra. Jag lade upp 30 maskor och stickade enligt varv 1 i 10 varv (med rosa), och följde sedan mönstret (med grönt garn) tills sockan mätte ca 18 cm från uppläggningskanten. Det hade inte gjort något om jag stickat sockan lite längre. Sen följde jag instruktionen för tådelen (med rosa garn).

Sen var jag förstås tvungen att sticka ett till par till min kusins nya baby så här är de:

20190222_102010 (1)
Vit nr 502 och lila nr 568.

I find it a bit difficult to knit for my babyboy as he outgrows clothes so quickly, but then I realized he needed socks and what can be better than spiralknit tubesocks with no heel! I followed the pattern ”Spiral knit tube socks” by Leef Bloomenstiel (Apple Leaf Farm) which you can find for free on Ravelry, but I made som adaptation for my yarn (Viking Sportsragg which you can find HERE, at Favoritgarner.se) and kiddo’s feet. 

I cast on 30 stitches (for my son who is 4 months old), repeated row 1 for 10 rows and then followed pattern until the sock measured 18 cm and then followed the toe instructions. The socks fits great and was such a quick knit that I had to make another pair for my cousin’s new born babyboy too.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s