Garn / yarn · top 5 · Virkning/crochet

Mars / March top 5 Sweet treat.

1522421210326

Mars har varit en galen månad för mig, i synnerhet den senaste veckan som bjudit på gråt, sorg, hopp och förtvivlan. Den senaste känslan är tack och lov hopp och glädje, men tja, vi får se. Garnet har varit min tröst även om jag inte orkat med för komplicerade egenpåhittade projekt, utan helst stickat/virkat på lite monotont, varv på varv, eller komplicerade mandalamönster så att man inte kan tänka på annat. Tycker dock ändå att jag lyckats med lite allt möjligt ändå och känner mig rätt nöjd! Om jag ska vara ärlig så har den supervarma ponchon som min mamma modellar varit bästa projektet denna månad, jag har t.o.m. på mig den nu när jag skriver.

Februari fick ingen topp fem, av ungefär samma anledning som gör mars så rörig. Idag vill jag visa mina fem favoritprojekt i Scheepjes Maxi Sweet treat (som de små nystanen heter, de stora heter Sugarrush, samma garn bara olika namn beroende på storlek).

Jag är ju mest en stickare och gillar mjuka elastiska garn, men av alla bomullsvirkgarn är Sweet treat min absoluta favorit. Förmodligen för att det skiljer sig så från mina andra favoritgarner som är mjuka och härliga, och gärna lite tjocka. Sweet treat är rätt stumt, supertunt och inte alls mjukt och gossigt. Det kommer i massor med färger och du kan kolla in dem HÄR.

March has been an exhausting month, both physically and mentally. It does seem it ends well, though. I’ve prefered to work on a bit monotonous projects or on intricate mandalas (readymade pattern, would never been able to come up with a new mandalapattern), but I still got more done than I expected. Top 5 this time will be all about my favorite crochetyarn: Scheepjes maxi sweet treat. I’ve listed my favorite projects with this yarn as an inspiration to you. (Check out all the beautiful colors HERE.)

Mina fem favoritprojekt med Sweet treat hittils (Jag tar det på engelska, hoppas ok.) / My top 5 favorite projects using Sweet treat:

1. Mandalas! I love the defined stitchdefinition! (Mandala Madness)

20180324_092812

2. Amigurumis. They are so tiny and supersweet! (Patterns from various books.)

IMG_20161201_193700

20161115_195427

3. Doilys, because I prefer thin doilys to bulky ones. (Pattern is a simple hexiepattern, the border is my own.)

20161023_173256

4. Making cards, the motifs gets small enough to be mounted as cards. (Various paid and free patterns found online.)

IMG_20161211_093156

5. For projects ”I gotta do this but what should I make of it?” In this case I’ve started the Nuts about squares – CAL.

20170907_074051

None of the patterns are my own (I’m much more of a knitter than a crocheter, and hardly make any crochetpatterns…)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s