Halsduk / scarf · stickning/knitting

Halsduken Doris /Doris – the scarf

20171226_150228

Äntligen har jag haft tid att skriva mönstret till min nya favorithalsduk! Jag har absolut ingen ursäkt för dröjsmålet, mönstret var i princip lika lätt att skriva som den var att sticka. Jag gillar rutigt och jag gillar rött och jag älskar långa halsdukar som samtidigt är lite breda. Denna halsduk är helt rätstickad och rent tekniskt lätt, även om man kan bli tokig på det garntrassel som har en benägenhet att uppstå. Garnet är det supermjuka Scheepjes Merino soft som du kan hitta HÄR hos Favoritgarner.

Här är mönstret på svenska: Halsduken Doris

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

I love loooong and rather wide scarfs, and this one became quickly my favorite. It’s technically simple, only garterstitch, but since it’s knit with three colors on each row the yarn becomes a mess at times so you’ll need a lot of patience. The yarn is Scheepjes Merino soft and you can check it out in the above link (where it says HÄR). 

And here’s the pattern for my scarf in English: Doris the scarf – English

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s