top 5

Januari topp 5

1517415852572

Januari har bestått en hel del av garnerna från Pingouin och Phildar som är nya i Favoritgarners sortiment. Jag har flera nya mönster som står på kö att börja stickas, stickas klart och är klara för mönsterskrivning, så februari kan bli jättespännande. Jag har två roliga garnhelger framför mig, en iväg (skriver mer om det sen) och en hemma själv (resten av familjen åker till farmor och farfar så jag har massa tid för mönsterskrivning och färdigställande, yey!)

Innan jul fick jag den briljanta (med liiite bitter ton, även om det verkligen är fantastiskt) idén att ordna till min hälsa. Lätt att planera framåt men lite svårare att befinna sig mitt i det som jag gör nu. Jag har alltså signat mig på ett år för träning och viktminskning med hjälp av kostplan och coachsamtal. Just nu är jag på vecka två av tre då jag bara får äta 600 kalorier om dagen, och jag är huuuungrig! Detta både inkränktar på min garntid (träning o promenering) och ger mig mer garntid då mannen så klart låter mig slippa matlagning i möjligaste mån. Jag försöker tänka på garn istället för mat när magen kurrar för mycket, det går rätt ok och jag är nöjd med januaris alster.

Denna månads topp får handla om vilken mat jag mest skulle vilja äta en myskväll med stickning:

  1. Fazers rågruta med valfritt pålägg.
  2. Vilken mat som helst.
  3. Vilken mat som helst.
  4. Vilken mat som helst.
  5. Vilken mat som helst.

This month’s been a lot about the yarns from Phildar and Pingouin (and more is coming!). It’s so much fun to try out new yarns and I love them, especially for their great knitability. I have to kind of yarnweekends coming up, I’ll write about the first one a bit later and then a weekend spent home alone, giving me a lot of time of cathingup on patternwriting. 

Ok, so I have taken the necessary decision to finally focus on my health, not the most fun thing according to me, I’d much rather stay on the couch knitting, eating chocolate all day, a preference that really starts to show on my body and my health. Well, my physical health that is, the yarn really keeps my mind healthy. Time to find a balance, and I’ve signed up at a health centre to get proper coaching along the way, with a diet- and excercise plan. I’m halfway through a three week kickstart when I eat only 600 calories a day, and eventhough I try to focus on yarn, I pretty much think of food every minute of the day, which means this months top 5 will be a list of the food I would love to eat on a cozy knitnight:

  1. A sandwich of a certain dark kind of Swedish bread with anything on
  2. Any food.
  3. Any food.
  4. Any food.
  5. Any food.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s