stickning/knitting · top 5 · Virkning/crochet

September top 5 Halloween inspiration

IMG_20170930_153507 (1)

September är en månad som alltid passerar lite obemärkt i vår familj. Vardagslunken börjar, inga speciella högtider, inga fyller år. För mig var september dock ganska omtumlande detta år, då jag bytt jobb. Det märks litegrann på Instagram då jag lagt ut något färre bilder än normalt. Jag är ändå ganska nöjd med resultaten och jag har ganska många projekt bakom kulisserna i olika stadier. De flesta väntar på att för mönster skrivna och det hoppas jag att jag snart får tid att komma ikapp med!

Imorgon börjar ju Halloweenmånaden, som är så myyysig (eller så vill jag bara få en anledning att äta godis, vem vet :)). Älskar krispiga höstdagar och regniga myskvällar! Topp fem handlar denna gång så klart om Halloweeninspiration, de projekt jag tycker är roligast att göra till Halloween:

  1. Duk, nästan vilket mönster som helst funkar ju, det är ju bara att anpassa färgerna så att de är lite orange.
  2. Virkade Vimplar med bokstäver kommer snart hos pysselofixs blogg, tänk att skriva Happy Halloween med dem:  Pysselofixs blogg . Även CrochetedbyTina kommer att släppa en UNDERBAR Halloweenvimpel snart! (Svarta med spindelnät!)  och du kommer att hitta den här sen: Crochetbytinas blogg
  3. Virkade pumpor finns här på Annavirkpannas blogg.
  4. En stickad Halloweenmössa kommer inom kort på denna blogg, men även pumpamössor är ju jättefina, det finns massor att välja bland på Ravelry.
  5. Mugcozys, i USA verkar cinnamoncoffee vara en hit på hösten, tänk att sippa lite sådan (som kanske är god?) med en liten halloweenmuggvärmare runt! (Ja, ja nästan ironi, men inte helt då tanken tilltalar mig väldigt mycket, haha). Imorgon är det ju Internationella Kaffedagen, och det är egentligen en hemlighet men då kommer det ett nytt mugcozymönster här på bloggen. Självklart med Halloweentema, eftersom det samtidigt får kicka igång den härliga Halloweenmånaden!

September is a rather anonymous month in our family. No festivities nor birthdays, just a back to normal life after the summer. The weather is both good and bad, kind of neither fall nor summer. Well, I started a new job, and it’s kind of shows on my Instagram as I’ve posted a bit less pics than normal. I have a lot going on in the background, though, some secret and some that just needs some patternwriting to be released.

Tomorrow starts my second favorite month of the year, October: Halloween-month! I’m looking forward to cozy dark evenings, sipping tea (time to start restricting the coffeeintake again after a month of absolutely excessive coffeedrinking). Well, this month’s top 5 must of course be all about Halloween-inspiration!

  1. Take any favorite pattern, use Halloween-colors and you have your Halloween tablecloth. Easy peasy!
  2. Halloween-bunting. There are lots out there but I’ve recently come across two that I’ve seen on Instagram that I think will be released soon: One is a black one with a spiderweb: Crocheted by Tinas blog and the other one is with letters, imagining writing Happy Halloween with them: Pyssel o fix’s blog 
  3. Doesn’t need much explanations. I think ones that are crocheted turns out better than knitted ones. Annavirkpanna has really nice ones on her blog.
  4. Knitted Halloweenhats are FUN! I will release a pattern for one shortly, but any patterns with pumpkins are really nice and there are lots of them on Ravelry.
  5. Fall is the season for hot drinks and the drinking experience could be even better with a nice thing on the cup preventing burned hands! Tomorrow is International Coffee day (yey!) and I will of course release a mugcozypattern. And OF COURSE it will be Halloween-inspired! So check out my Instagram and blog tomorrow!

20170930_170717

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s