mandala · Rutor / squares · Virkning/crochet

Kalevala CAL part 2 – Bluebill’s nest

20170927_171118

Ok, jag ligger gaalet efter i Kalevala CALen och det blir nog inte en julklapp till min mamma, denna julen. Kanske nästa, haha! Del 10 är ute, och jag har nu gjort del 2. Har varit väldigt upptagen av lite andra projekt, men ska jag vara ärlig så har denna ruta skrämt mig lite. Alla de där småäggen i mitten… inte alls någon avkopplande virkning och en massa trådar… Och det stämde, för mig var det ganska rörigt ett tag och jag undrade om jag skulle lyckas få ihop det. Tack och lov var instruktionen supertydlig och det visade sig inte vara så svårt att reda ut! Det var bara ett varv som krävde tungan rätt i munnen, och sen var det inte så många sy-ihop-moment som jag trodde. Har nog sällan varit mer nöjd och stolt över en ruta förut!

Jag gjorde ju två rutor, en av gammalt vitt restgarn (har i både oblekt och i kritvitt, blir ganska fint att kombinera!) och sen en i olika blått och vitt med Scheepjes maxi Sweet treat (eller sugar rush som ju är de stora nystanen) . (Perfekt om man gillar tunt garn eftersom det finns i hejdlöst många nyanser, kolla HÄR. Link to the yarn)

Mönstret hittar du HÄR, (Link to pattern) och det är designat av superduktiga Taina Tauschi.

Om du vill göra en blå som min kommer här listan på vilket garn jag använt för varje varv:

Middle egg/Mittenägget: 510
Other 6 eggs/De andra 6 äggen: 106
Round/varv 3:  510
Round/varv 4:  510
Round/varv 5:  201
Round/varv 6:  124
Round/varv 7:  124
Round/varv 8:  106
Round/varv 9:  510
Round/varv 10: 510

Ok, I just have to settle with the fact that I’m waaaay far behind with my Kalevala-squares and that I should be happy if I can give it to my mom for Christmas… of 2018. This square was actually also a challenge. Perhaps more of a mental kind than technical. I was a bit put off by the separate eggs, excpecting the work to become a complete and unmanageable mess, thus having to wait for an evening when my head was a bit sharper than usual, until I gave it a go. Well, I must admit, it WAS a mess at one point, but very manageable AND the pattern was very well written and made the process so much less painful than expected! The challenge of the square made me more proud of the result than I usually am and I REALLY love these squares!

I’ve used old cottonthread for the white one and for the blue I’ve used Scheepjes Maxi Sweet Treat/sugar rush, you can find the link above to Favoritgarner.se if you want to check out the awesome colorrange of this yarn! If you want to make one exactly like mine I’ve listed the colors I’ve used for each round above. (Note: I’m making a tablecloth, the yarn is very thin.)

You can also find a link to this lovely square, designed by the very talented Taina Tauschi .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s