mössor/hats · stickning/knitting

Say my Name – mössa/beanie

20170819_125838

Jag älskar att sticka mössor! (Ja, ja ok, jag älskar att sticka vad som helst.) Men mössor som ens lille knodd än så länge är för liten för att vägra ha på sig är superkul. Jag är noga med att märka knoddens kläder så att de inte kommer bort på förskolan, men det är lite svårt med hemstickade plagg, speciellt som jag inte gillar namnband. Kom då på att det är ju perfekt med mössa med grabbens namn på, också bra OM han gått på förskola med stor omsättning av personal, så är det lättare för ny personal att lära sig hans namn.

Jag har gjort en instruktion på hur man gör en superenkel basicmössa, som kan varieras massor, så att man får en personlig prägel på den. Jag har skrivit hur man själv mäter för att kunna göra den i vilken storlek som helst, och egentligen med vilket garn som helst. Jag har inte gjort något alfabet för att kunna göra sin egen namnmössa, då bokstävernas storlek skiljer sig så pass mycket åt beroende på vilken storlek mössan ska ha, så dessa får man själv göra diagram för, eller googla på nätet. Jag har dock skrivit ut hur jag lagt upp själva mössan, färgmässigt, men man kan ju göra vilken sorts mössa man vill. Här är pdf-mönstret på svenska: Say my name – svenska

Jag har använt Scheepjes ColourCrafter som är ett lättstickat akrylgarn som kommer i massa härliga färger (närmare bestämt 93 stycken!). Du kan se alla färgerna här hos Favoritgarner.se: Scheepjes Colour Crafter

I love knitting beanies! (Ok, I love knitting anything!) But beanies to my own little bean, who’s still too little to refuse to wear it is great! I’m very careful about naming all kiddo’s clothes at preschool, but it’s difficult with homemade, knitted clothes, so I thought it was excellent to instead write the name with yarn, also making it easier for the staff to recognize the kid.

I’ve made an instruction on how to knit a supereasy simple beanie, to fit any head and any yarn. It’s more general than specifically an name-beanie. I’ve written how I’ve made mine, but I haven’t included an alphabet as I noticed the difference in sizes of the letters depending of the size of the beanie. It’s easy to write out the letters you need, just counting the stitches to see how high and wide the word can be, then writing them out on graph paper.

Here’s the pdf-pattern in English: Say my name – English

I’ve used the amazing acrylicyarn Scheepjes Colour Crafter for my beanies. It comes in 93 (!) colors and is very nicely priced! Check out all the colors at Favoritgarner.se (link above in the Swedish section). They also ship internationally, just send them an e-mail.

The pink beanie is a bit too small for kiddo, and will be gifted to my friend’s kid, named Elvira. (A bit of bribery and he modells anything!) Melvin has actually been wearing his green beanie a lot, I made it almost a year ago, but haven’t had time to make more, nor write the pattern until now. 

En reaktion till “Say my Name – mössa/beanie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s