top 5

Juni / June (top 5 non-knitting tools)

IMG_20170630_130501.jpg
Mina garnprojekt i juni. My yarnproject in June.

(English at the end)

Oh, herreminje, vad hände med juni? En tredjedel av sommaren har passerat och jag hänger helt klart inte med! Garnmässigt verkar juni ha varit lång för jag har ju hunnit med en hel del uppenbarligen, vet knappt när bara… Det märks på projekten att det är sommar (även om vädret inte helt håller med), jag har i princip bara arbetat med Scheepjes Catona, börjar nästa längta efter ullgarn och har redan börjat planera inför hösten! (Får ta och göra klart dominofilten i Scheepjes merino soft snart då.)

Här kommer för andra gången min månatliga top 5. Denna gång handlar det om viktiga prylar för stickning och virkning, utöver stickor och sånt.

  1. Förvaring. Jag har ju alltid minst 5 WIP’s (work in progress) på gång så det är viktigt med bra förvaring. Min favorit är så klart min underbara rosa Perstorpsväska (finns att köpa här hos Favoritgarner). Skolådor är också bra, speciellt för barnskor (för de är så sööööta), och även såna där små shoppingpapperspåsar som man får t.ex. när man köper dyrt smink.
  2. Anteckningsblock. Jag kan INTE freestyla, utan jag måste planera allt jag stickar och virkar, dvs. jag skriver upp varje varv alltid. Anteckningsblock blir ju nödvändigt då, helst ska de ju vara fina, men av någon anledning blir det ändå bara att jag använder vanliga A4-kollegieblock. Förmodligen för att storleken är perfekt.
  3. Post-its. Ännu en nödvändig grej för en som måste skriva upp allt. Ibland räcker ju inte sidan till och istället för att byta sida förlänger jag den helt enkelt med en post it. De är även perfekta när man använder någon annans mönster eller mönster från en bok. Perfekt att bara sätta fast på sidan och så kan man räkna varven utan att förstöra kopian eller boken.
  4. En fin, flerfärgad penna. Det är helt enkelt roligare med en fin penna, men det kan också vara bra att markera olika sektioner med olika färger eller byta färg varje dag så att man kan se hur mycket man gör varje dag…
  5. Netflix (eller liknande tjänst) och ljudböcker. Så klart. Ljudböcker för de mer avancerade momenten som kräver mer ”visuell” uppmärksamhet och teven för de enklare raksträckorna.

Kom gärna med tips med fler roliga vardagsprylar som kan användas till/kombineras med garnhobbyn. Jag går jämt och suktar i pappershandlar för att köpa skrivbordsgrejer jag inte behöver, men får jag bara en anledning så… 🙂 

Oh my! June is almost over, and it feels like I missed the entire month, it went by so fast! As planned, I’ll post a top 5 every last day each month, and today’s theme is all about necessary gadgets when knitting and crocheting, other than the normal tools (like hook and needles and such).

  1. Projectstorage – I always have at least 5 WIPS going on, so storage for this is necessary. My favorite is this lovely pink bag from Perstorp and you can buy it at the link above. Other favorites are shoeboxes, especially for kids-shoes (just because small boxes are so cute), and small shoppingbags of paper, I usually get them when buying makeup.
  2. Notepad – I count every row and round all the time, no matter what I’m making. I just can’t freestyle, making notepad a very essential tool. Preferably they should be cute and all that, but I constantly end up making the notes in a regular notepad, probably because the size is perfect.
  3. Post-its. Another tool related to my obsession of making notes. Sometimes one page isn’t enough, and I don’t want to be turning page back and forth, so I just extend the first page with a post-it. I also use this when making something from someone elses pattern and don’t want to scribble all over the page.
  4. A nice, multicolored pen. Just because it’s much more fun, but it’s also great to keep track in different ways, maybe switching colors each day to see how much progress is made each day and to use different colors on different sections.
  5. Last but not least, Netflix (or similar service) and audiobooks. I listen to audiobooks when project needs more attention and for the easier parts, I watch Netflix.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s