Armband / bracelets · scrapyarn/restgarn

Vänskapsband/friendshipbracelet

20170622_080426

Hejsan!

Innan jag åker iväg på Midsommarfestligheter (i det väntade regnet) vill jag bara göra ett snabbt tipsa om det jag hållit på med de senaste dagarna! Någon gång i början av nittiotalet befann jag mig i USA och gjorde av med alla mina pengar i deras heeeelt makalösa pysselbutiker. Hem kom jag i alla fall bl.a. med en bok om vänskapsband. Jag gjorde dem då av broderigarn och det funkar ju kanon, de finns ju in så extremt mycket fina nyanser. Jag fick plötsligt en idé när jag spånade på sommarprojekt att testa att göra banden i Catona. Så sagt och gjort, jag rotade fram min gamla bok, och satte igång. Såååå kul och resultatet blev bättre än väntat! Armbandet blev mycket stabilare än med broderigarn och lite mer som jag varit ute efter då, på nittiotalet! Så mitt tips idag på att göra av med alla småsnuttar av Scheepjes Catona är då vänskapsband. Jag använde ca. 2 meter av varje färg per armband, men tänk på att ju bredare armband ju mer går det åt, men det är i alla fall lite riktmärke. Jag letade på nätet och hittade den här fantastiska sidan med massa mönster:

Vänskapsband/Friendshipbracelets

Garnet hittar du här ifall du vill köpa nytt (köper du några 25 gramsnystan har du nog garn till hundratals armband, underbart va!)

Buy Catona at the best yarnstore in Sweden!

Längtar tills Melvin blir tillräckligt stor för att börja med garnpyssel, hoppas att han vill göra sådana här!

Ha en härlig midsommar!

 

Hello!

Before we’re starting the Midsummer’s Celebrations I just wanted to share with you a great scrapyarn project! In my youth I lived a year in the US and was amazed with the lovely and big craftstores over there! Well, among the huge amount of stuff I bought at AC Moores I brought home a book of friendship Bracelets. They’re usually made of embroideryfloss but when I was thinking about summerprojects and scrapyarn I decided to try making these bracelets with Scheepjes Catona instead! And, voila! The result is much better than excepted, and better than using embroideryfloss! I used about 2 meters of yarn in each color, but you might need more or less depending on the design, but at least that some kind of guideline to start with. 

Check the first link above for a great page with tons of lovely patterns! The second link is to where to find Catona if you need to buy it. It’s a Swedish yarnstore with international shipping!

Can’t wait for kiddo to be old enough to make these himself!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s