mandala · Virkning/crochet

Esme’s winter cottage

20170709_222550
Mitten är så ljuvlig!!

Jag har alltid massa olika projekt på gång. Det är inte för att jag är ostrukturerad (inbillar jag mig) utan för att jag alltid ska ha ett lämpligt projekt. Jag har enkla projekt som passar att sticka på vid köksbordet tillsammans med lillungen, som bygger lego och vi pratar om dagen, jag har supersvåra projekt för när jag är helt själv och inte ens kan kolla på teve samtidigt och jag har mina trösteprojekt. Idag ska jag presentera mitt senaste trösteprojekt: Första rutan på Nuts about squares-Cal’en. Som vanligt kan jag inte låta bli att välja ett helt annat garn än det rekommenderade och göra det till en helt annan grej. Rutan blev mycket större än förväntat (och tog också mycket längre tid än jag tänkte, haha), vilket är toppen! Ska göra ett gäng av rutorna så att det blir en kudde, och det kommer att bli så fint! Eftersom det är ett trösteprojekt hoppas jag att det dröjer läääänge för kudden att bli klar!

Rutan heter Esme’s Winter Cottage och finns här: Lovely first square of Nuts about squares

Jag har använt Scheepjes maxi bonbon, som jag har bytt namn till maxi sweet treat. De finns i hela 87 färger! Jag köpte ett garnpaket med ALLA färger i höstas, det är som att plocka i en godisskål varje gång jag ska börja ett projekt med detta underbara garn. Du hittar det HÄR hos Favoritgarner.se.

Om man skulle vilja göra en exakt likadan ruta så listar jag färgnumren på varje varv efter den engelska texten.

I always have several yarnprojects going on. I try to tell myself that it’s not because I’m unstructrured, but rather that the different projects depend on my situation and mood. I need easy projects for times hanging out with my kid (him building lego and me knitting), and difficult ones for when I’m all alone to concentrate. I also have comfortprojects, and this is my latest of that sort: The first square of the Nuts About Squares CAL, called Esme’s Winter Cottage (link above). As usual I use completely different yarn and have another finished object in mind. As the square turned out much larger than I expected this will be perfect for a pillow. Hopefully this won’t be finished in a loong time as I will only work on it when feeling down.

I used Scheepjes maxi bon bon (new name: sweet treat), which comes in 87 lovely shades! I bought all of them last fall and picking colors for projects is like picking candy in a candystore! Check out all the colors in the link above to www.favoritgarner.se.

If you want to do the exact same square as me, here’s the list of colornumbers for every round:

Round 1:           750
Round 2:           130
Round 3:           251
Round 4:           130
Round 5:           519
Round 6:           130
Round 7:           222
Round 8:           222
Round 9:           162
Round 10:         222
Round 11:         222
Round 12:         162
Round 13:         222
Round 14:         130
Round 15:         251
Round 16:         251
Round 17:         251

20170715_114450

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s