Köksgrejer/kitchenstuff

Bloomkruka/Bloompot

20170402_100755

Jag vet, jag vet, men jag kunde inte låta bli att låta detta inlägg få ett tråkhumornamn! Den mesta tiden av mitt mönsterskrivande har jag idag gjort i solen, på vår underbara altan, så jag är på fantastiskt gott humör. Äntligen vår!

Här kommer ett mönster på en (enligt min man) väldigt onödig grej, en stickad ytterkruka. Kanske liiiiite för mycket av det röda och rosa, men när den står i vårt köksfönster ser den ut som en härlig färgglad karamell så jag älskar den ändå. Jag har tänkt sticka ett par matchande grytlappar (lite mer diskreta dock) som kommer att bli fina ihop.

Här är mönstret på svenska som pdf, Stickad ytterkruka i Bloom svenska

Garnet är Scheepjes Bloom i tre färger. Det är ett bomullsgarn som är lite strävt vilket jag gillar (stickar ju samtidigt på ett annat projekt med Scheepjes Eliza som är ett extremt mjukt akrylgarn, och kontrasterna är spännande). Detta garn känns perfekt för köksgrejer och finns i 28 klara och härliga färger! Förutom grytlapparna tror jag att dessa blir toppen till disktrasor, och har jag garn kvar efter att jag gjort grytlapparna kommer det definitivt bli sådana också.

Garnet finns att köpa på Favoritgarner.se och detta projekt är en del av  #favoritgarnerpopup.

I’ve made a pattern for a knitted pot. (Only in Swedish for the time being.) My husband thinks it is a bit too much red and pink in a very unpractical thing, but when sitting in our kitchen window it looks like a colorful candy and I really love it! I will knit a pair of potholders to go with this.

The yarn used is Scheepjes Bloom. It’s a cottonyarn with a bit of rough texture. I really love it, and I see so many pretty kitchenstuff to make from this yarn. It comes in 28 bright and happy colors. I hope I’ll have yarn left when I’ve finished the potholders since I really want to make some dishcloths as well.

20170402_102518

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s