Sjalar / Shawls · stickning/knitting · Virkning/crochet

Cozyrose sjal/shawl

It was so hard to fit the shawl in on pic!

Jag älskar stickning och virkning lika mycket, och när jag bara stickat under ett tag så saknar jag virkningen och tvärtom. I denna sjal så har jag kombinerat stickning och virkning i samma projekt, avkopplande stickpartier, som, lagom till att man börjar känna att det är lite långtråkigt, byts av med lite mer snabbvirkade partier. Du behöver alltså kunna grunderna i både stickning och virkning för denna sjal. Denna sjal blir stor och mysig och kan väl göras i vilket garn som helst, MEN den börjar på det bredaste partiet och avslutas i spetsen så detta är inte en sjal som du kan avsluta när du är nöjd med storleken (eller när garnet tar slut). Jag har använt ganska tunt garn: Katia Silky lace för de vita stickpartierna och Katia Stella till virkpartierna. Katia Stella är ett gradient garn och allt virkat på min sjal är från ett och samma nystan. Båda garnerna finns hos Favoritgarner.se (HÄR)

Här är mönstret på svenska:

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (@Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

I love to both knit and crochet and I love combining the two techniques in the same projects. For this shawl you need to know the basics of both techniques. Good to know before you start is that this isn’t a shawl that you keep working on until you’re happy with the size, instead here you start with the widest part, working your way down to the tip. I’ve used rather thin yarn, lovely Katia Silky lace for the white knitted parts and Katia Stella (a gradient yarn, all from the same ball) for the crochetparts. You can get both yarns at Favoritgarner.com: HERE.

Here’s the Pattern in English:

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s