filt/blanket · mandala · Virkning/crochet

Candycotton blanket – filt

Alltså jag är sjuukt stolt över att ett av mina evighetsprojekt är klart! Jag började på denna för två år sedan, i samband med att jag designade min Candycottonhexie, du hittar mönstret till den HÄR. Men så blev det lite mycket med allt och även om jag var klar med alla hexiesar så krävdes det en ensamhelg utan resten av familjen för att montera dem. Är lite petig med placering och ville ha kvar dem utlagda på golvet för att det inte skulle bli tokigt, och det är ju rätt omöjligt att ha dem så i flera dagar med en två-åring. MEN nu är den klar, och jag kommer till och med spara denna själv!

Jag har inget riktigt mönster för denna filt, men kan ge lite guidning:

Garn: Scheepjes Soft fun, Soft fun denim och Soft fun aquarelle, garnlistan finns längst ner i inlägget. Har inte stenkoll på vilka nummer var vilket sorts garn (soft fun är solid i färgen, denim och aquarelle är olika grader av melering). Och jag har inte heller stenkoll på hur mycket som behövs av varje färg, men alla ”färgglada” behövdes ett nystan och lite fler av de grå. För att få lite sammanhållning så virkade jag alla varv 1 garn 2510 och varv 7 skulle virkas med garn 511, men det tog slut så jag fick använda 2532, 2426 och 2530 också. Kolla in dessa fina garner HÄR, hos Favoritgarner.se.

Virknål 4,0.

Virka så många hexies du behöver för att få en filt i lagom storlek, min filt är 120 x 120 cm. Jag gjorde halva hexies för att få raka kanter, men jag har inget mönster på dem, helt enkelt för att de blev rätt kassa (inte heeelt raka liksom så jag fick ordna till dem när jag virkade kanten) så antingen improviserar du egna, t.ex. kan du göra helt vanliga halva hexies (finns massa mönster på nätet på det) eller så låter du kanten vara oregelbunden. Kanten improviserade jag också bara, så inte heller det finns det mönster på. 🙂 (Men du kan tänka 3 maskor i hörnen, 3 maskor tillsammans i ”dalarna” och sen en maska i varje maska.)

So I had a lot of yarn (well I always do, but a lot of a yarn that would be perfect), and I got an idea and here’s my Candycotton hexie blanket. I’m so happy with it that I’ll actually keep it!

You can find the pattern for my Candycotton hexie HERE . I have no real pattern for the blanket though, I made a bunch of hexies, then some half hexies (and no pattern on these because they turned out really wonky, so you will most likely improvise better then me, or just leave the edge irregular). And then I just improvised the border. To make the hexies somewhat matching I used the same color for round 1 (2510) and was going to use the same color for round 7: 511, but I ran out of the yarn so I had to go with 2532, 2426 and 2530 as well.

You can use any yarn for the hexie, I used different colors of Scheepjes Soft fun, Soft fun denim and Soft fun aquarelle (Yarnlist later, but I didn’t keep much track of the amount needed unfortunately, but one ball of each of the colors that aren’t grey, which needed more). You can check out Soft fun HERE at Favoritgarner.com.

I used hook 4.0 mm.

My blanket measures 120 x 120 cm.

Yarnlist/garnlista
1 ball each:
503
504
805
808
2480
2493
2495
2496
2513
2515
2516
2517
More than 1 ball:
511
2426
2510
2530
2532

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s