Sjalar / Shawls · Virkning/crochet

Sjalen Millikan / Millikan shawl (design by Maria Limnell)

20200223_100400

Jag har varit sugen på att göra Maria Limnells (@limnelldesign på Instagram) fina Millikansjal ända sedan hon släppte mönstret och vad är en bättre julklapp till sig själv än att göra något enbart för nöjes skull. Jag älskar ju att alla mina virk-och stick projekt, oavsett om det är egen design eller någon annans, men det är aningens mer avkopplande att inte behöva skriva mönster samtidigt som man virkar/stickar. 🙂 Denna var superrolig att virka och resultatet är ju helt fantastiskt!

Mönstret hittar du HÄR (det är gratis) hos i mönsterportalen Gicona.com och hos Favoritgarner.se: HÄR och garnet jag använt är Scheepjes Whirl i färg nr 783, Brambleberry som också finns hos Favoritgarner.se HÄR. Jag använde virknål 4,0 vilket kanske är lite för stort då det gick åt lite mer än ett nystan, så jag rekommenderar 3,0 eller 3,5, det är ju inte alla som har restgarn av exakt samma nyans av whirl hemma.

20200223_100138

I’ve been planning to make the Millikan shawl, designed by Maria Limnell (@limnelldesign on Instagram) ever since she released the pattern, and I made this over Christmas. I just looove it! You can find the pattern HERE and I used the yarn Scheepjes Whirl in color 783, Brambleberry which you can check out at Favoritgarner.com HERE. I used hook 4,0 mm but I think that was a bit too big as I used a bit more than one yarncake, so I recommend using 3,0 or 3,5 instead. 

20191227_144924

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s