mandala · Rutor / squares · Virkning/crochet

Hidden sun – block of Kalevala CAL

20200208_113608 (1)

En julafton kommer min mamma få en duk med rutor från Kalevala CAL:en. Vilken julafton det blir får vi se haha! Nu har jag gjort 4:e rutan i Kalavala CAL: Hidden Sun av Susku Öysti, mönstret hittar du HÄR. Rutan var rolig att göra och lagom lätt med fint resultat… men… Kan vara så att jag gjort något stort fel (på båda rutorna jag gjorde i så fall) men mittendelen blev väldigt koppig och tyvärr blev hela rutan stor i förhållande till de andra så vid blockningen fick jag både trycka ihop den stackars mittendelen och även blocka den till en mindre storlek… Så tja, rutan blev som den blev då, den kom ju inte helt till sin rätt tyvärr. (Och JA, jag är för lat för att ta bort lite varv på slutet, jag hatar att abbrovincha.)

Garnet jag använt är så klart Scheepjes Sugar Rush (finns HÄR hos Favoritgarner.se) och här är färglistan på den blå rutan:

Round 1: 173
Round 2: 173
Round 3: 106
Round 4: 146
Round 5: 146
Round 6: 146
Round 7: 124
Round 8: 215
Round 9: 215
Round 10: 106
Round 11: 106
Round 12: 173
Round 13: 173
Round 14: 215
Round 15: 215
Round 16: 215

Ok, My mom will get a tablecloth with the squares from Kalevala CAL as a Christmasgift. Which year is another question, lol. I’ve finally made it to the fourth block, Hidden sun by Susku Öysti, (find the pattern HERE). It’s a really nice square and I enjoyed making it. Unfortunately, both my blocks turned out too big and I had to block them smaller (never a good thing for squares), so they don’t look as nice as they should.

I’ve used my favorite crochetyarn: Scheepjes Sugar Rush (check it out HERE at Favoritgarner.com).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s