Duk/tablecloth/doilies · mandala · Virkning/crochet

Doily Elise by Grace Fearon

20190716_101750 (1)

Projekt 2 som jag hade med på USA-resan var ”Elise”, ett gratismönster av Grace Fearon på en liten spetsduk. Du kan hitta mönstret HÄR. Det var tur det, för Dalliancesjalen var så stor efter del 3 att jag inte fick plats med den i min ryggsäck som var mitt handbagage. (Resa långt med 7-åring kräver en hel del annat än virkning i handbagaget :)) Jag hade tagit med två nystan av Scheepjes Maxi Sweet treat (finns på rea hos Favoritgarner HÄR, en del färger är slut, men det går ju lika bra med Scheepjes Sugar Rush som är samma garn men i större nystan), färg nr 409 och nr 256 samt virknål 1,5 mm. (Inga problem att få med denna spetsiga virknål genom säkerhetskontrollen!)

Duken är egentligen enfärgad, men jag kunde inte låta bli att göra den ena i två färger, det är lätt, men lite pyssligt att komma ihåg var man ska börja (jag avslutar alltid med ”invisible join” och då fäster man ju tråden med en gång och börjar man inte nästa varv direkt får man klura lite för att hitta varvets start).

På duk två (den enfärgade) lyckades jag jag på varv 19 och 20 göra reliefstolpar istället för stolpar i  bakre maskbågen, haha. Så kan det gå, men det gör inte så mycket tycker jag.

Efter blockning är mina dukar ca. 25 cm i diameter.

20190716_1018200-1.jpg

20190716_101804-1.jpg

My second project that I brought with me on my trip to the US was a little lace doily by Grace Fearon, called Elise. You can find the free pattern HERE. It’s a very nice little pattern and I used the yarn Scheepjes Maxi Sweet Treat (Check out the yarn HERE, at Favoritgarner.com, it’s on sale and if the color you’d like is out of stock you can just as well use Suger Rush, which is the same yarn, just a larger ball) in the colors 409 and 256. I used hook 1,5 mm (no problem getting it through the securitycontrol at the airport!).

I made the first doily in two colors and the second one one-colored. I realized I messed up on rounds 19 and 20, making bpdc’s instead of blo-d’s. And I didn’t notice it until I had soaked the doily in water for blocking. Oh well. 

My doilys have a diameter of 25 cm after blocking. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s