Sjalar / Shawls · Virkning/crochet

Dalliance sjal / shawl

20190729_083814 (1)

Jag är nyss hemkommen från en helt underbar resa till USA med min äldsta som Melvin som är 7 år. Kan knappt fatta att JAG, fegaste mamman ever, gjort denna resa och att den dessutom blev så magisk! För miljoner år sedan (dvs. 25 år sedan) var jag utbytesstudent ett år och bodde hos en familj i södra New Jersey. Jag var senast tillbaka och hälsade på 1998, och på grund av olika anledningar, främst min flygrädsla, har jag inte hälsat på sedan dess. Tills nu då alltså. Och vi planerar redan nästa resa som får bli om ca 3 år när minstingen är blöjfri och inte behöver vagn och helst kanske, kommer komma ihåg lite av resan, då kan vi åka hela familjen.

Hur som helst, jag behövde ett reseprojekt, framför allt behövde jag något som kunde distrahera mig på flygresan, och eftersom jag spanat på My Jogelands fantastiska Dalliancesjal ända sedan CAL:en var igång fick det så klart bli den. Virkning är att föredra framför stickning på resor, då det är lättare att få med virknål än stickor på flyget och OM de skulle ta virknålen blir det inte massa tappade maskor som följd. Dessutom är just detta mönstret klurigt som en mandala. Du kan köpa mönstret HÄR hos favoritgarner.se

IMG_20190622_141303_007 (1)

Jag är så galet imponerad över hur My kan komma på ett så här roligt mönster, och det är klart den vackraste sjalen jag någonsin gjort!

Garnet som mönstret är skrivet för är Scheepjes Whirl och Whirlette men jag har varit sugen på att testa Katias Infinity Shawl i färgen 305 (den är lila-svart-röd, kolla in garnet HÄR). Det gick åt EXAKT 2 nystan, och när mönstret säger att man ska byta till Whirlette så börjar tar jag garn från någonstans på garnnystanen där färgen är som mest avvikande. Jag började på insidan av första nystanet och sedan fortsatte jag på utsidan på nystan 2 när första nystanet tog slut för att få en så jämn färgövergång som möjligt. Vill du vara säker på att 2 nystan räcker (virkar du lösare kommer det INTE att räcka), kan du köpa ett eller (förmodligen) två nystan av ett enfärgat liknande merinogarn med ungefär samma virkfasthet som du kan virka med på Whirlette-varven.

Jag använde virknål 4.0 mm och min sjal blev 42 cm stor från ”spetsen” till nacken. Helt lagom tycker jag.

I just got back from an amazing trip to the US. I went with my 7-year old son, visiting the family I lived with 25 years ago (! I’m getting OLD!) when I was an exchange student. I haven’t been back since 1998, mainly due to my severe fear of flying (9/11 didn’t really help with that…) 

Well, I needed a project for the flight to take my mind off the weird sounds and since I’ve been wanting to make the Dalliance Shawl (by the extremely talented @Mydiy.se) ever since the CAL was released it was an easy choice. You can buy the pattern in English HERE at Favoritgarner.com.

The pattern calls for Scheepjes Whirl and Whirlette, but since I wanted to go for something different I’ve used 2 cakes of the lovely yarn Infinity Shawl by Katiayarns (color 305) Check out the yarn HERE, at Favoritgarner.com. When the pattern tells you to change to Whirlette I just started on an end of the yarn with the most different color than the last row. I used up EXACTLY 2 cakes, so you might want to have 3 cakes in case you crochet more loosly than me, or find a similar one-colored merinoyarn for the Whirlette-rows. 

I used hook 4.0 mm and the shawl measures 42 cm from the neck to the bottom, which I think is a nice size. 

20190723_165816 (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s