Amigurumi · Halloween · Virkning/crochet

Halloween pumpor/pumpkins

20171014_124348

Här kommer ett litet Halloweenvirktips!

Jag virkade dessa söta pumpor efter mönster av Aimee Cunningham, mönstret heter ”Little Pumpkin pattern” och finns på Ravelry. (Det är på engelska, ett annat fint pumpmönster på svenska finns på Annavirkpannas blogg HÄR.)

Jag tror att det funkar att använda vilket garn som helst, jag använde Scheepjes ColourCrafter (du kan kolla in detta prisvärda akrylgarn HÄR) i dessa färger:

Vit/white: 1001
Orange: 2002
brun/brown: 1054
grön/green: 1826

Jag använde virknål nr 3. När jag gör amigurumis använder jag helst en hel storlek mindre än vad garnet rekommenderar. Så att det blir ganska tight virkning, då är det mindre chans att stoppningen syns igenom.

Tror att de blir superfina i Scheepjes Catona också.

Det finns massa fina pumpamönster på nätet. Blev så sugen på att göra en jättestor, men tiden räckte inte denna gång.

Ett annat mönster jag vill tipsa om är Crochetedbytinas FANTASTISKA Halloweenvimplar! Jag har inte hunnit göra dem än, men det kliar såååå i mina fingrar att göra dem. De finns HÄR.

20171014_124341
It’s ok for a black cat to crash a Halloween-photoshooting, right? 🙂

Today is all about Halloween! (Went shopping today, vampireteeth had to follow me home, and orangenapkins, and really wanted to by some cool candy, but didn’t figure out how to hide it for two weeks from the kid.)

I’ve crocheted these cute pumpkin. It’s a free Ravelry-pattern, search for ”Little pumpkin pattern”, and it’s designed by Aimee Cunningham. You can find another great pumpkin-pattern on AnnaVirkpanna’s blogg HERE.

I’ve used the great acrylicyarn: Scheepjes ColourCrafter which you can check out HERE. I used the above list of colors, and crochethook 3 mm. I always go down at least a full size than what is recommended for the yarn when I crochet amigurumig, to make sure the crochet is really tight, preventing stuffing to show through.

Another great Halloweenproject I want to recommend you to check out is the black spiderwebbunting, designed by CrochetedbyTina and you find the free pattern HERE. I haven’t tried it yet, but I’ve seen it in so many places now, and am just dying to try it out!

20171014_124611

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s