mandala · Rutor / squares · Virkning/crochet

Kalevala CAL part 1 – Ilmatar

20170831_134817

Min mamma är ju från djupaste skogarna i Finland, ganska nära gränsen till Ryssland och så fort jag hörde talas om den här CAL’en visste jag med en gång att jag måste vara med och göra en present till henne. Hon har redan fått virkade och vävda filtar av mig så hon behöver absolut inte en filt till så jag bestämde att det istället får bli en blåvit duk, av Scheepjes maxi bomullsgarn, som jag ÄLSKAR att göra mandalas och rutor av. Och när jag ändå håller på tänkte jag göra en helvit till mig själv. Jag har massor av ärvt vitt bomullsgarn som bara ligger och jag tänkte att detta blir ett perfekt projekt för dem!

Jag har ju alla 25 grams nystan av maxi, (en guldgruva!!!) men tror att det behövs mer av varje färg som jag valt, så jag beställde hem 50 grams nystan av de blå och vita färger jag behövde och jag fick hem dem igår. HÄR kan du kolla in alla fantastiska färger av detta underbara garn på Favoritgarner.se! Jag ska totalt använda följande färgnummer: 173, 106, 510, 215, 201, 146, 124.

Detta är mina färgval av Scheepjes Maxi för ruta 1, ”Ilmatar” designad av Sari Åström, (du hittar mönstret gratis HÄR), ifall du vill göra en ruta exakt som min:

Varv/round 1:                    106
Varv/round 2:                    215
Varv/round 3:                    146
Varv/round 4:                    173
Varv/round 5:                    173
Varv/round 6:                    173
Varv/round 7:                    215
Varv/round 8:                    173
Varv/round 9:                    173
Varv/round 10:                  146
Varv/round 11:                  106
Varv/round 12:                  215
Varv/round 13:                  215

Till maxi-garnerna använder jag virknål 1,25 mm och till det ärvda garnet använder jag virknål 2,0 mm.

My mom comes from Finland and as soon as I saw the Kalevala CAL, I immediately knew I had to join and make her something! She’s aldready gotten a few blankets from me, so I decided to make her a blue and white tablecloth instead using one of my favorite yarns for mandalas and squares: Scheepjes maxi. (You can find all the fantastic colors HERE, at Favoritgarner.se also ship internationally!) These are the colors I’ve chosen for my tablecloth: 173, 106, 510, 215, 201, 146, 124. (Hook 1,25 mm) I only had the 25 grams balls (bon bon or sweet treat) but ordered the bigger balls (sugarrush) and got them delivered yesterday, yummy! You can find the free pattern for the beautiful square (Ilmatar, a Virgin Spririt of the Air) here. HERE

I’ve also decided to make a tablecloth for myself, but I’ll be using old white cottonthread I had received from old relatives. (I use hook 2 mm for these squares.)

This will be so much fun! If you want to make one exactly like mine I’ve specified the colors I’ve used for each round above.

I don’t expect to be able to keep up with the pace (sooo many other projects are calling for me), but if I won’t be done for Christmas I have until May and my mom’s birthday instead.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s