mössor/hats

Hjälmmössa/helmet

20170225_1340130

För ganska många år sedan ville jag sticka hjälmmössor till vuxna och för att förstå principen testade jag ett mönster till en mössa som stickades till soldater under 1:a världskriget. Det blev ett gäng lite mer moderna mössor efteråt, och testmössan gav jag till en vän som jag vet är lite frusen av sig. Visste inte riktigt om hon någonsin använde den förrän för några veckor sedan då hon lade ut en bild på den på Facebook. Det visade sig att hon använde den flitigt och önskade ge bort en likadan mössa till en släkting. I blått. Bara att sticka på dårå och nu är den klar. Den sägs fylla sin funktion, även om den väl inte är den mest klädsamma mössan man kan ha på huvudet!

Mönstret finns här: world war I helmet

Den ser kanske avancerad ut, men är superenkel. Man kan ju lätt ändra på den, t.ex. brodera lite blommor, roligare färger, kanske sticka lite flätstickning etc.

Garn: Fuga från Järbo garn och stickor nr 4.

A few years I wanted to knit helmets for adults, and found online an old world war I helmetpattern that I knitted just to get an idea how this hat is worked up. I made some more modern versions after that and the test-helmet was sent to a friend who often is cold. I didn’t know whether she used it or not until a few weeks ago when she posted a photo of it on Facebook, stating how much she loved it. It turns out she wants to give a blue one to a relative. Well, just to get knitting then and here’s the result. It’s not the most beautiful hat ever, but does it’s job of keeping the wearer warm.

You find the pattern in the link above. It might look a bit complicated, but it’s really supereasy.

Yarn: Fuga from Järbo garn, and needles 4 mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s